Отдавна известен факт е, че политиката притежава свойството да бърка

...
Отдавна известен факт е, че политиката притежава свойството да бърка
Коментари Харесай

Политиката е чипирала до обезчовечяване мозъка на българина

Отдавна прочут факт е, че политиката има свойството да бърка в мозъците на хората. Знае се също, че това най-често води до негативни последици. Затова е хубаво от време на време да се мери мащаба на процеса. Количествено е мъчно да се направи, само че качествено е допустимо. Днес около имунизирането против COVID-19 следва да се установи, че политиката е бръкнала доста, доста надълбоко в мозъците на българите.

Трудно другояче може да се изясни навсякъде афишираното предпочитание за поставяне на съветската ваксина. Към малките екрани прииждат въпроси какъв е методът това да се случи, обществените мрежи също са цялостни с сходни вопли.

 

Но да предпочиташ, която и да е ваксина пред друга

 

(не единствено съветската!), откакто при нито една няма задоволително сигурен опит за резултата, пък и производството им софтуерно вървеше в идентични периоди, си е чиста проба умствен недостатък – в резултат на политиката. Подобни стремежи избуяват само на запалянковски принцип: „ Ние постоянно викаме за Путин и Русия, по този начин и в този момент! ”. Другата агитка - русофобската, е безмълвна, само тъй като няма аспект препаратът „ Спутник V ” да бъде позволен в Европейския съюз (ЕС). Иначе и тя щеше да е гласовита. Това са агитки, които водят война между тях и се считат за разнообразни една от друга, само че са идентични като две капки вода.

Желаещите да си инжектират съветската ваксина нормално акцентират правото на избор – да имат опция за персонално желание. Но какво тъкмо ще избират, откакто

 

познанията им за която и да е ваксина са нулеви?

 

На листовките на всички ще написа и доста хубави, и малко неприятни неща. Твърди се също, че Европейски Съюз започва имунизирането с компания производител, която на желала да поема гаранциите за рисковете при пациента – ето ти мотив за отменяне. Но при съветската Кремъл ли ще ги поеме? Не съм чул някой да се застъпва поради сигурността или правото на избор за индийската, турската и така нататък ваксини. Няма човек на света, който да знае сега чий препарат ще е най-успешен. Затова дано не се лъжем – „ Искам съветската ваксина! ” е отзвук само от антизападните настроения у нас, поддържани от забележителна част от популацията. Всичко им е неприятно на западняците: бежанците, политиците, хлябът им (макар да го ядем!), в този момент и ваксината; единствено Русия е хубава – това е мисленето на тези хора. И в общ проект, съвсем като побратимите си от другата страна на барикадата, поддържат партии и политици, само тъй като са в техния филско-фобски лагер.

 

Може да е апаш, само че от нашите да е -

 

щета ли е, че да я опишеш!

Сега в тази ситуация не антизападните настроения сами по себе или русофилството са проблем. Нека на полето на политиката всеки си ги има пристрастията. Проблемът е, че трансферирани върху тематика като здравето, тези настроения се трансформират в политиканстване, а от там – в нелепост оттатък всевъзможни правила. Не следва ли

 

преди да сме фили, фоби и така нататък, да бъдем естествени хора?

 

Поне за здравето?

Бил Гейтс поставя чипове във имунизациите, само че Путин не поставя, той не е подобен човек – ето я еманацията на нелепостта на обикновено равнище.

Извън всичко това е изцяло естествено хората да се двоумят. Нормално е да се тормозят безвредно ли ще е имунизирането, да желаят да изчакат. Но всички тези естествени страхове нямат общо с желанията на типа ваксина. Още по-малко имат общо с хъса, с който мнозина безконтролно популяризират нелепостта си пред хиляди други хора в обществените мрежи. Отдавна в главите им е осъществено чипиране, с което

 

не вършат разлика сред хубавото и неприятното,

 

допустимото и неприемливото. Не проуямават, че има граници, които персоналните пристрастия не трябва да прекрачват – виждаме го и в цялата обстановка към COVID-19 (предприеманите ограничения, разногласията съществува ли вируса и т.н.)

Специално при имунизациите има и една загадка: Дали човек, фрапантен, че желае да си си инжектира съветската ваксина, ще го направи, в случай че на масата пред него е поставена и ваксина, произведена на запад. Позите и думите са едно, дейностите – напълно друго. Но замърсяването на публичността, даже да е единствена вреда, е голяма. Колкото повече са хората без спирачки, толкоз повече обществото се обезчовечава, а това ще носи всестранни последици.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР