Отдавна е известно, че прекараното време сред природата ни се

...
Отдавна е известно, че прекараното време сред природата ни се
Коментари Харесай

Плажът, морето, мозъчните вълни

Отдавна е известно, че прекараното време измежду природата ни се отплаща в здраве. Едва напоследък обаче невролозите обръщат изключително внимание на позитивите от почивката на брега на морето. Това възприятие на мира, което изпитваме на плажа, към този момент има свое научно название – „ синьото пространство “ . То посочва резултата, който комбинацията от успокояващия  мирис и звука на водата има върху мозъка ни.

Синьото пространство е задоволително да ви успокои по съвсем хипнотичен метод. Усещането за безметежност на плажа не е просто някаква абстракция в мислите ни. Научните проучвания с ядрено-магнитен резонанс към този момент могат да снимат по какъв начин мозъкът в действителност реагира на заобикалящата среда. Именно смяната на мозъчните талази ни кара да се усещаме щастливи, релаксирани и енергизирани. Накратко, това „ синьо пространство “ ни въздейства по четири разнообразни метода.

Първият е непосредствен до мозъка – морето понижава напрежението . Водата е лекарството на природата за всевъзможни типове житейски неприятности. Тя е заредена с положителни йони, за които се знае, че имат способността да успокояват. Така че без значение дали ще скочите в нея, с цел да поплувате, или просто си потопите краката, резултатът е съвсем неотложен – ще се почувствате по-добре. Водата повдига духа , тъй че ни остава единствено да се възползваме. Когато към този момент сме задоволително успокоени, можем да почерпим и от друга мощ на морето – то покачва творчеството .

Отново „ синьото  пространство “ разрешава да прочистим мозъка си и да подходим към проблемите или плановете си по доста по-съзидателен метод. Точно като медитацията, плажът основава възприятие за безвремие, което ни разрешава да се изключим за малко от действителността и да забележим целите на фокус.

Морето работи и като натурален психоаналитик, тъй като понижава депресията. Хипнотизиращият тон на вълните в композиция с гледката на гладката синя повърхнина и морският бриз могат да ви слагат в медитативно положение. С други думи, поглеждаме на живота от едно предпазено пространство, което е далеч от хаоса на всекидневието. Така единствено няколко дни, прекарани на плажа, могат да трансформират вероятността, от която гледаме на живота. И в случай че постоянно сме знаели, че близостта до природата е изискване за благополучен и здравословен живот, в този момент знаем, че особено плажът е превъзходен за душата. 
Вижте 5 италиански плажа в цветовете на дъгата!

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР