Отдавна е известно, че физическите упражнения укрепват не само мускулите.

...
Отдавна е известно, че физическите упражнения укрепват не само мускулите.
Коментари Харесай

Колко спорт ни е нужен за да подобрим умствените си способности

Отдавна е известно, че физическите извършения укрепват освен мускулите. Колко обаче е нужно, с цел да усетим резултата им върху мозъка?

Според неотдавнашно проучване, даже единствено 10 минути физическа интензивност е задоволителна, с цел да ускори вниманието ни и да ни усъвършенства качествата ни за решение на проблеми, написа PsyBlog. Типът упражнение, употребявано в проучването, било каране на стационарен велосипед с умерена до висока активност. Веднага след упражнението хората са показали 14% усъвършенстване в решаването на задания, изпитващи когнитивните им умения.

Някои хора не могат да се ангажират с дълготраен режим на извършения заради липса на време или физически потенциал, изяснява Матю Хийт, един от създателите на проучването. Те обаче могат да покарат колело или да потичат на малко растояние. Необходимо е да извършите това даже единствено един път, с цел да получите незабавни резултати за мозъка.

Предишни проучвания са посочили, че постоянните извършения, или най-малко 20-минутната подготовка усъвършенстват работата на мозъка. Това е един от най-кратките интервали, за които е потвърдено, че имат резултат върху познавателните качества.

Запознайте се с цялостния текст на страницата на Obekti.bg.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР