Отчуждителни мероприятия бавят асфалтирането на улици в квартал Старо Струмско“

...
Отчуждителни мероприятия бавят асфалтирането на улици в квартал Старо Струмско“
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов: Съдебни спорове бавят асфалтирането на улици в „Старо Струмско“

Отчуждителни мероприятия бавят асфалтирането на улици в квартал „ Старо Струмско “ в Благоевград. Това съобщи на днешната сесия на Общинския съвет кметът доктор Атанас Камбитов в отговор на запитване на общинската съветничка Гергана Муртова, оповестиха от общината.

Тя внесе искане за асфалтиране на улица „ Влахина планина “, подкрепено с над 160 подписа.

„ Доста улици се асфалтираха в остарялата част на Струмско. Има още работа и направени планове. Ремонтните действия се бавят поради правосъдни разногласия за цената на отчуждението на частните земи. Проведохме диалози с шефа на Областното пътно ръководство да се постави асфалтова секта на тези улици, които не са асфалтирани. Това е краткотрайно решение до главния ремонт на пътните прави, само че ще улесни достъпа на жителите, изключително през зимните месеци “, съобщи кметът  д-р Атанас Камбитов.

Общинската съветничка Гергана Муртова благодари на кмета за всичко, което е направено досега за благоустройството на улиците в квартала. Тя посочи, че преди първия мандат на доктор Атанас Камбитов 80% от улиците там тънели в тиня, а в този момент те са асфалтирани. Има единствено още няколко улици, които след края на отчуждителните мероприятия ще бъдат ремонтирани.

Тя пое ангажимент да спомага за разрешаване на разногласията със притежателите на частни парцели, тъй че по-бързо да приключат и да стартират строително-монтажните действия на проблематичните улици.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР