Съдебният инспектор Александър Мумджиев е бил задържан в сряда вечерта

...
Съдебният инспектор Александър Мумджиев е бил задържан в сряда вечерта
Коментари Харесай

Задържаха член на Инспектората към ВСС за сексуални намеци към жени

Съдебният контрольор Александър Мумджиев е бил арестуван в сряда вечерта поради полови подмятания към камериерки в хотел във Враца. Той е в ареста за 24 часа.

Мумджиев бил във Враца по работа, с цел да ревизира Районната прокуратура в града. Настанил се в хотел и почнал да насочва неприлични оферти на камериерките. По информация от близки до следствието по време на престоя си той е бил в нетрезво положение.

 



Снимка: Инспекторат към Висш съдебен съвет

Мумджиев е втори мандат член на Инспектората към Висш съдебен съвет - органът, който главно следи за постепенно правораздаване. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

NOVA разполага със фотография на Мумджиев от ареста.



От Инспектората изпратиха и своя позиция по проблема, в която се споделя, че ще предложат на Висш съдебен съвет и Народното събрание да изискат освобождението на Мумджиев от служба. Ето и цялостния текст на известието:

" Във връзка с оповестената през днешния ден в доста електронни медии информация за неприемливо държание на контрольор Александър Мумджиев в гр. Враца и формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 325 Наказателен кодекс, ще се извърши инспекция от районна прокуратура – Враца, която ще откри налице ли са задоволително данни за покачване на обвиняване.

Изложените в електронните медии данни сочат за държание, несъвместимо със заеманата служба, накърняващо престижа на правосъдната власт, заради което ИВСС ще изпрати до Висш съдебен съвет и Народното събрание предложение за освобождението му от служба на съображение член 48, алинея 1, т. 5, прочие последно от Закона за правосъдната власт. Въз основа на това предложение една пета от народните представители или Висш съдебен съвет могат да създадат предложение за освобождението на Александър Мумджиев от заеманата служба, контрольор в ИВСС.

Инспекторатът към Висш съдебен съвет изрично се разграничава от държанието на Александър Мумджиев, което накърнява престижа на правосъдната власт, престижа на ИВСС, както и престижа на съдиите, прокурорите и следователите. "

И.ф. основен прокурор Борислав Сарафов изпрати до заместител ръководителя на 49-ото Народно заседание Росица Кирова отчет на Районна прокуратура-Враца с данни за държанието на Мумджиев. От прокуратурата дефинираха действието като " непочтено, срамно и мощно уронващо престижа на правосъдната власт ". От прокуратурата показаха, че сезират Народното събрание с оглед пълномощията му да избира и да освобождава от служба членовете на ИВСС. 

Копие от отчета на Районна прокуратура-Враца е изпратено и до Теодора Точкова, основен контрольор в Инспектората към Висш съдебен съвет, както и до Висшия прокурорски съвет, допълват от ведомството.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР