Отчитайки получените данни, следствието смята, че престъплението, убило журналиста и

...
Отчитайки получените данни, следствието смята, че престъплението, убило журналиста и
Коментари Харесай

Убийството на дъщерята на Александър Дугин е поръчано, съобщи следствието

Отчитайки получените данни, следствието счита, че закононарушението, умъртвило журналиста и политолог Дария Дугина, е било поръчано и планувано авансово.

" Към момента към този момент е открито, че под дъното на автомобила от страната на лидера е сложено взривно устройство. Дария Дугина, която е карала, е починала на място ", допълват от ведомството.

На местопроизшествието не престават да работят следователи и експерти от Главна дирекция " Криминалистика " на Следствения комитет. Експерт по експлозиви е прегледал изгорелия автомобил, той е откаран на профилиран паркинг. Иззет е и запис от видео-регистратора на автомобила.

Образувано е дело по втора част на член 105 от Наказателния кодекс " Убийство, осъществено по общоопасен метод ". То ще бъде преместено в централния уред на Следствения комитет.

Според следствието на 20 август, към 21:00 часа, покрай село Болшие Вяземи, градски регион Одинцово, е избухнало взривно устройство в “Тойота Ланд Крузер ”, след което автомобилът се е запалил.

Шофьорът е бил Дария Дугина, щерка на Александър Дугин, съветски мъдрец, политолог, журналист, професор, създател на философско-политическото придвижване неоевразийство. От март 2015 година е в санкционния лист на Съединени американски щати поради събитията в Украйна. Освен това Канада и Австралия постановиха наказания против Дугин.

Дария е родена през 1992 година, приключила е философския факултет на Московския държавен университет „ Ломоносов “ и е работила като политически наблюдаващ за Международното евразийско придвижване.

Както означи ръководителят на Донецката национална република Денис Пушилин, " украинските терористи " са отговорни за гибелта на Дугина.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР