Отчита се увеличение на заразените с COVID-19 деца. Това каза

...
Отчита се увеличение на заразените с COVID-19 деца. Това каза
Коментари Харесай

Педиатър: Увеличава се броят на заразените деца с COVID-19

Отчита се нарастване на инфектираните с COVID-19 деца. Това сподели в ефира на „ Социална мрежа ” педатърът доктор Тодор Тодоров. По думите му главната причина за тревожната статистика е събирането с доста хора по празниците.

„ Това не е изненадващо, не е ясно обаче кой вариант е доминиращ- Омикрон или Делта. Симптомите са неразличими от тези на елементарна настинка- стартира с хрема, болки в гърлото и кашлица. Протича относително леко, само че стеснителен е огромният брой на случаите. Именно това ще дефинира натоварването върху здравната ни система, а не силата на протичане на вируса ”, изясни той.

Специалистът предизвести, че се следят и затруднения измежду деца та след прекаран Коронавирус.

„ Регистрирани са случаи на синдрома на „ Кавазаки ”-добре прочут на българските лекари. Лечим е, значима е диагностиката ”, добави още той.

Д-р Тодор Тодоров разяснява още, че измежду фамилиите, които лекува, няма искащи да имунизират деца та си.

„ Усеща се и една отмалялост от спазването на противоепидемичните ограничения. Дори хора, които до неотдавна съблюдаваха рестриктивните мерки, към този момент не го вършат ”, добави педиатърът.

Според него за достоверността на бързите проби измежду деца та безапелационна може да бъде само статистика за минал интервал от време.

Тодоров добави още, че с изключение на Коронавирус сега измежду деца та циркулират и други вируси като розеолата, засягащи кърмачета в най-ранна възраст.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР