Отчетен е бум на инфекциозните заболявания, като най-уязвими са малките

...
Отчетен е бум на инфекциозните заболявания, като най-уязвими са малките
Коментари Харесай

Бум на инфекциозните заболявания сред малките деца в Пловдив

„ Отчетен е взрив на инфекциозните болести, като най-уязвими са дребните деца ”, това съобщи пред TrafficNews доктор Андреева.
Прочетете още
Освен тях, не престават да циркулират грип и ковид, само че в по-слаба степен. Очаква се с настъпването на пролетта случаите на респираторните инфекции да намалеят.

„ Най-сериозно е покачването на случаите на варицела и скарлатина. На ден персонално аз проверявам по 5-6 деца. Няма затруднения, само че броят на заболелите  продължава да пораства ”, съобщи тя.

Най-честите недоволства са за висока температура, напрежение в горните дихателни пътища, кашлица, хрема. Респираторните болести се чака да намалеят, само че хроничните като бронхиална астма ще се обострят.

„ Моят съвет е при проявата на признаци първо да се направи тест за грип, след което незабавно да се потърси лекарско мнение, с цел да може заболяването да се овладее през цялото време и да не се стига до затруднения. В разследване от отслабения имунитет на децата след пандемията от Ковид следим взрив на болести като варицела и скарлатина. Нито един признак не би трябвало да бъде подценяван и би трябвало да се вземат навременни ограничения ”, заключи тя.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР