Отчетът на генералния директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков

...
Отчетът на генералния директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков
Коментари Харесай

СЕМ разделен с два гласа за и два против за отчета на Кошлуков

Отчетът на генералния шеф на Българската национална телевизия Емил Кошлуков за интервала юли-декември 2023 година получи два гласа " за " и два " срещу " от членовете на Съвета за електронни медии.

За да бъде признат или отритнат документът, са нужни три гласа, което не се случи.

" За " гласоподаваха ръководителят на Съвет за електронни медии Соня Момчилова и Галина Георгиева, а " срещу " – Габриела Наплатанова и Симона Велева.

Генералният шеф на Българската национална телевизия Емил Кошлуков акцентира, че продължава осъвременяването на малкия екран като техника и съоръжение и като условия на труд: " Финансово малкия екран наподобява относително устойчиво ".

Габриела Наплатанова регистрира постигнатото, само че стимулира гласа си по този начин: " Това е мотивиращо " Не ", с цел да се тръгне към модерно и софтуерно възобновяване и да се разпростират проектите към цифрово осъвременяване ".

Симона Велева също акцентира многото свършена работа в Българска национална телевизия, само че аргументира негативния си избор за отчета за активността с това, че огромният въпрос остава изтеклия мандат на Кошлуков.

" Ще прикани Съвет за електронни медии – да се позволи този въпрос. Ако би трябвало да бъдете избран отново, само че това състояние да сте в повърхностен мандат – остава нелегитимно. Трябва да дадем знак, че ситуацията би трябвало да бъде поправено ", сподели тя, представена от БНР.

Съвет за електронни медии приключи процедурата за избор на общоприет шеф на Българска национална телевизия, откакто на три следващи съвещания, извършени в края на юни 2022-ра година нито един от претендентите не събра 3 гласа. Така тригодишният мандат на Кошлуков, който изтече, на процедура се удължи към този момент с близо година и половина. Междувременно след тъжба на един от претендентите Административният съд София-област постанови Съвет за електронни медии да гласоподава още веднъж кандидатурите на всички позволени кандидати, само че в последния миг това решение беше обжалвано пред Върховния административен съд от различен от претендентите за поста. Заседанието на Върховен административен съд ще бъде през юни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР