Отчаяните опити за популяризиране на фирмените продукти предизвикват лавина от

...
Отчаяните опити за популяризиране на фирмените продукти предизвикват лавина от
Коментари Харесай

Огромен QR код на заключения екран? Наглостта на Microsoft надхвърли всички граници

Отчаяните опити за разпространение на фирмените артикули провокират лавина от рецензии от страна на потребителите на Windows.

Напоследък Microsoft влага милиарди долари в създаването на изкуствен интелект. Особено в планове като личния AI помощник Microsoft Copilot, основан на огромния езиков модел GPT-4, употребен и в ChatGPT.

Компанията се стреми освен да предлага новаторски артикули на пазара, само че и да подсигурява, че те са известни измежду клиентите. В тази връзка потребителите на Windows неотдавна се сблъскаха с един доста спорен ход на Microsoft. Това е появяването на изводи екран на Windows 11 на голям QR код, водещ към уеб страницата Copilot.

Тази реклама провокира доста полемики измежду потребителите, които бяха откровено учудени от безграничната безочливост на Microsoft в употребяваните от нея нападателни подходи за разпространение.

Потребителите на Reddit споделят, че което е още по-лошо този QR код е безусловно в граден във файла на изображението. Тоест това не е неточност или някаква случайност. Това очевидно е направено преднамерено.

Въпреки недоволството на потребителите, Microsoft съобщи, че задачата на уведомлението е да „ осведоми потребителите “ за съществуването на Copilot, с цел да стартират да го употребяват. Въпреки това, след бурята от рецензии, която се изсипа върху компанията, потреблението на този способ на информиране бе прекратено.

Междувременно, с изключение на QR кода на изводи екран, в операционната система към момента има доста рекламни детайли на Copilot. Включително реклами за абонамент за Copilot Pro в настройките.

Освен това в интернет към този момент има известия, че Microsoft още веднъж се насочва към потребителите на Chrome със специфични банери. Този път те популяризират „ безвъзмезден чат с GPT-4 в Chrome “.

Всички тези ограничения за разпространение на изкуствения разсъдък на Microsoft повдигат въпроси за това до каква степен е подготвена да стигне компанията в напъните си да „ образова клиентите “ и къде е границата сред елементарното информиране и откровеното прокарване на своя артикул.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР