Отчаяни, че не успяват да осигурят кворума, необходим за воденето

...
Отчаяни, че не успяват да осигурят кворума, необходим за воденето
Коментари Харесай

ГЕРБ и патриотите мобилизират и депутатите в карантина за кворума

Отчаяни, че не съумяват да обезпечат кворума, нужен за воденето на пленарните съвещания на Народното събрание, ръководещите са решили да активизират и депутатите, които са сложени в карантина и изолираност поради COVID-19. Така се надяват да избегнат триковете, които употребяват в този момент, поради които опозицията ги заплаши с тъжба до Конституционния съд.

По предложение на ГЕРБ и “Обединени патриоти ” Народното събрание ще прегледа особено решение, в което се разказва процедурата, по която отсъстващите да вземат участие в съвещанията. За задачата ще бъде основана интернет платформа за видеоконферентна връзка, която ще „ обезпечава директно и виртуално присъединяване ”.

Това ще става по следния метод. Всеки ден парламентарните групи ще дават до 18 часа лист на ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева с депутатите в изолираност или карантина, които желаят да вземат участие в съвещание на идващия ден. Независимите, които желаят същото, ще би трябвало да пишат на специфична е-поща от свое име. Впоследствие от кабинета на Караянчева ще пращат на всеки в листата линк за регистрация в платформата.

И тук идва нй-важният за ръководещите миг. Депутатите от упоменатия лист ще могат да се записват преди началото на пленарното съвещание „ посредством визуализиране на специфичен екран в пленарната зала ”. Това значи, че те ще могат да поддържат болшинството да съберат 121 гласа - нужният кворум, с цел да стартира съвещанието. Досега това беше невероятно, защото изискваше физическото им наличие в залата. След като секретарите на Народно събрание ревизират самоличността на депутатите, те ще бъдат регистрирани като присъстващи на съвещанието.

Когато желаят да се изкажат, работещите отдалечено парламентаристи ще пускат поръчка в платформата. ще могат да вземат участие и в гласуванията – като декларират вота си устно, откакто всички останали към този момент са дали своят вот с компютризираната система в Народното събрание.

Депутатите ще би трябвало сами да си обезпечават нужните механически средства и вързка с интернет, с цел да вземат участие отдалечено в работата на Народното събрание.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР