Отборната купа на международния турнир по плуване Talent Cup ще

...
Отборната купа на международния турнир по плуване Talent Cup ще
Коментари Харесай

Връчват купа в памет на Йорданка Пенина

Отборната купа на интернационалния шампионат по плуване Talent Cup ще носи името на трагично починалата треньорка и емблематична състезателка Йорданка Пенина.

Отложената от пролетта конкуренция ще се състои за седми път на покрития 50-метров столичен басейн „ Диана “ от 2 до 4 октомври (от петък до неделя). Организиран е от СКПС Витоша (Сф).

Старши треньорът на клуба и мотор на скоковете във вода у нас Георги Чобанов разяснява пред BGswim.com по какъв начин е стигнал до концепцията да има купа в памет на Пенина, която бе душата и сърцето на ПК Белмекен и плуването във Велинград.
 „ Познавах Йорданка Пенина, която посвети живота си на плуването, още от детските си години в Сандански, когато се занимавах със скокове във вода под управлението на Виолета Михайлова. Имам доста положителни усещания, другарски усеща. Винаги ме е подкрепяла и по тази причина тази година взех решение да учредя купа в нейна памет. Мисля, че съм задължен да направя този жест, показа Чобанов. - Получих позволение от децата. Зарадваха се хората. Знам, че има доста хора, които са си отишли от този свят, съдействали за плуването. Но просто аз по този начин го усети. За мен си остава готин и прелестен човек. “

Чобанов уважава на шампионата по скокове във вода, който провежда – Купа „ София “, и треньорите си Виолета и Любомир Михайлови.

„ Не не помня хората, които са ми дали път към спорта. И това го изпитвам като моя си персонална отговорност “, добави Чобанов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР