Отборите в Серия А гласуваха почти единодушно против предложението за

...
Отборите в Серия А гласуваха почти единодушно против предложението за
Коментари Харесай

75% от клубовете в Италия против евентуалните промени във формата на Шампионската лига

Отборите в Серия " А " гласоподаваха съвсем единомислещо срещу предлагането за промени в сегашния формат на Шампионската лига.

Отборите поддържаха резолюция, съгласно която квалификациите за европейските клубни шампионати като Шампионската лига би трябвало да се базират на представянето в домашните шампионати. Ювентус бе единственият клуб, който гласоподава срещу решението, до момента в който Интер, Милан, Рома и Фиорентина се въздържаха.

Асоциацията на европейските клубове, която съставлява най-силните тимове в района, и УЕФА предложиха основаването на третодивизионна Европейска лига, която се основава на правилото на промоция и изпадане сред дивизиите, съгласно публично мнение на публични лице. Най-високото равнище ще бъде новата версия на Шампионската лига, само че 24 от 32 отбора ще запазят местата си в конкуренцията през идващия сезон, приключвайки традицията квалификацията да се печели през вътрешните шампионати.

Асоциацията на европейските клубове, чийто президент е Андреа Аниели (президент и на Ювентус), показа, че концепцията цели да подкрепи клубове отвън водещите пет европейски шампионати, осигурявайки им по-редовно присъединяване в европейски мачове.

Висшата лига, Бундеслигата и Лига 1 към този момент се изрекоха срещу предлагането.
 Президентът на Франция се разгласи срещу измененията в Шампионска лига
Президентът на Франция се разгласи срещу измененията в Шампионска лига

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР