Отборите в английската Висша лига ще могат да провеждат отборни

...
Отборите в английската Висша лига ще могат да провеждат отборни
Коментари Харесай

Висшата лига направи първа стъпка към завръщане

Отборите в британската Висша лига ще могат да организират отборни тренировки в дребни групи от на следващия ден. Клубовете се съгласиха с първия стадий от " Проект рестарт ", както бе кръстен проектът за възобновяване на британското състезание след пандемията от ковид. Футболистите ще могат да упражняват в дребни групи, като би трябвало да съблюдават разпоредбите за обществена отдалеченост. Не са позволени и контактите по време на подготовка. 

От Висшата лига обявиха, че всички клубове са приели единомислещо първата фаза " в консултация с играчите, мениджърите, клубните доктори, самостоятелни специалисти и държавното управление ". 

" Стриктният медицински протокол с най-голям стандарт ще обезпечи завръщането на всички във допустимо най-безопасна среда. Здравето на всички участници е приоритет на Висшата лига и безвредното завръщане към тренировки е развой, който ще продължава малко по малко ", гласи част от известието.

Мениджърът на " Нюкасъл " Стив Брус съобщи, че тренировките ще бъдат " допустимо най-безопасни ": " В тази първа фаза ще е разрешено да упражняват по четирима-петима души на терена, тъй че всеки състезател ще има по четвърт от терена, в която да работи, дистанцията няма да е проблем. Ние ще упражняваме с по 8-10 играчи на два обособени терена. "

Според " Гардиън " идващите стъпки ще бъдат признати по-трудни, откакто футболисти обявиха, че се опасяват да играят още веднъж поради ковид. Подобни терзания показаха звездата на " Манчестър Сити " Серхио Агуеро, както и капитанът на " Уотфорд " Трой Дийни.

" Първата фаза не е проблем, това е като да излезеш в парка. Втората фаза ще е идната седмица: 6 дни тренировки, сред трима и шестима играчи дружно, които ще имат контакт,  по-късно ще има още 6 дни, в които ще упражняваме 11 на 11. Няма по какъв начин да има отдалеченост при 11 против 11. Отчаяно желая да играя, футболът е специалността ми, това е най-хубавата специалност в света, само че би трябвало да има ясни и сигурни ограничения за всички, освен за мен. Получих известия от играчи, които се тормозят да приказват. 98% от играчите са наясно, че първата фаза е доста добра. Но 65-70% от хората са обезпокоени от втората фаза ", съобщи Дийни.
Шотландия спря шампионата и разгласи " Селтик " за шампион
Висшата лига в Шотландия няма да бъде приключена, а " Селтик " бе разгласен за първенец. Тимът води в класирането с 13 точки пред " Рейнджърс " след 30 кръга, като има мач повече. Крайното класиране е изчислено съгласно извоюваните точки приблизително на мач. Титлата е 51-а за " Селтик " в историята и 9-а подред. " Хартс " пък изпада в Чемпиъншип, въпреки че е единствено на 4 точки зад предпоследния " Хамилтън ". Въпреки че прекратяването на сезона бе признато след гласоподаване на клубовете, от " Хартс " обявиха, че възнамеряват да заведат дело против лигата. 
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР