Отборите на Бърнли и Манчестър Сити играят при резултат 0:1

...
Отборите на Бърнли и Манчестър Сити играят при резултат 0:1
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Бърнли - Манчестър Сити 0:1, Жезус с красиво попадение

Отборите на Бърнли и Манчестър Сити играят при резултат 0:1 в дуел от междинния 15-ти кръг на Висшата лига. Габриел Жезус откри резултата в 24-ата минута. Срещата можете да наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT . Домакините са последни в първата половина на таблицата с актив от 18 точки, до момента в който „ жителите “ са трети с 29, на 11 от водача Ливърпул.

So, who’s joining us this evening? pic.twitter.com/QCufSapFD4
— Burnley FC (@BurnleyOfficial) December 3, 2019
В предходния кръг и двата тима изгубиха точки. „ Винено-червените “ отстъпиха вкъщи от Кристъл Палас с 0:2, до момента в който „ небесно-сините “ приключиха наедно 2:2 в гостуването си на Нюкасъл.

За Сити това е значим дуел, в случай че желаят да запазят възможностите си за трета поредна купа в Англия, по тази причина ще търсят наложителна победа. Бърнли пък ще желае да се утвърди в първата десетка и по тази причина хората на Шон Дайш ще се опитат да вземат нещо от срещата на „ Търф Моор “ през днешния ден.

БЪРНЛИ – МАНЧЕСТЪР СИТИ 0:1

0:1 Габриел Жезус 24'

Първата по-интересна обстановка пристигна в шестата минута, когато Анхелиньо стреля отвън наказателното поле, а Габриел Жезус засече топката с пета и означи във вратата на Ник Поуп, само че голът бе анулиран вярно поради засада на бразилеца.

След спокойни минути в 24-тата „ жителите “ въпреки всичко поведоха. Кевин Де Бройне потегли на пробив през центъра, само че Джак Корк се хвърли в краката му в центъра и топката му бе избита. Давид Силва взе топката и направи двойно с Рахийм Стърлинг. Капитанът на гостите подаде на Габриел Жезус, който влезе в наказателното поле, настройки си топката на десния крайник и с хубав фалцов удар прати топката в далечния ъгъл на вратаря за 0:1.

Голът даде подтик на първенците и в 32-рата минута имаха късмет да удвоят резултата. Стърлинг засече от близко хубаво центриране на Де Бройне отдясно, само че стражът на домакините Ник Поуп съумя да избави.

Стартови сформира на двата тима:

TEAM NEWS: Here's how the Clarets line-up at Turf Moor tonight against @ManCity

Three changes, with Lennon, Pieters and Drinkwater starting. pic.twitter.com/Sal20xZIn0
— Burnley FC (@BurnleyOfficial) December 3, 2019
БЪРНЛИ ( 4-4-1-1 ) : 1. Ник Поуп – 26. Фил Бардсли, 5. Джеймс Тарковски, 6. Бен Мий (к), 23. Ерик Питерс – 25. Аарън Ленън, 4. Джак Корк, 8. Дани Дринкуотър, 11. Дуайт МакНийл – 13. Джеф Хендрикс - 9. Крис Ууд

Старши треньор: Шон Дайш

Tonight’s team!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР