Отборите на Унгария и Перу също заявиха участие за турнира

...
Отборите на Унгария и Перу също заявиха участие за турнира
Коментари Харесай

Отборите на Унгария и Перу също заявиха участие за турнира Дан Колов - Никола Петров

Отборите на Унгария и Перу също обявиха присъединяване за шампионата " Дан Колов - Никола Петров " по свободна и класическа битка в Русе от 28 февруари до 3 март. И до момента в който перуанците ще създадат дебют на съревнование в България, унгарците идват с най-хубавите си мъже и дами в свободния жанр.

В състава на дамите са две от най-изявените им състезателки, които ще бъдат възможни съпернички на Тайбе Юсеин (62 кг) и Биляна Дудова (57). Гостите водят номер 1 в света за 2013 година Марина Састин, която не един път е срещала международната и европейска шампионка Тайбе Юсеин на тепиха. А Дудова победи Емезе Барка на последния мондиал в Будапеща през есента.

Турците пък включиха в състава си номер 1 на планетата от Париж 2017 при тежките до 75 кг Ясемин Адар. В същата категория България ще бъде показана с петкратната международна шампионка по самбо Мария Оряшкова, за която това ще бъде наново завръщане в шампионата. Визови проблеми обаче стопираха Монголия. Така страните-участнички в шампионата подгониха нов връх - 44.

На тепиха ще излязат близо 600 състезатели, като в свободния жанр конкуренцията ще носи точки за международната класация. Сред участниците са повече от 50 медалисти от международни, европейски шампионати и олимпийски игри, а над 30 са първенците, само че включително не влизат българите. В понеделник идват американците отпред с олимпийските си първенци Джордан Бъроуз и Кайл Снайдер. В

момента българските тимове са на лагер, като дамите са в Благоевград, мъжете в свободния жанр са в Самоков, а класиците - в Тетевен. Турнирът " Дан Колов-Никола Петров " в " Арена Монбат " ще бъде на четири тепиха. Входът за феновете е свободен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР