Отборите на Технически университет-Варна заеха трети места при мъжете и

...
Отборите на Технически университет-Варна заеха трети места при мъжете и
Коментари Харесай

Две трети места за ТУ-Варна на студентското по хокей на трева в Камчия

Отборите на Технически университет-Варна заеха трети места при мъжете и дамите в VII Национален академични шампионат по хокей на трева, който се организира през уикенда в СОК Камчия. Двойни първенци станаха студентите от НСА, а втори и при мъжете, и при дамите са от МГУ.

Интересна обстановка се получи след последния мач при дамите сред МГУ и ТУ Варна. Оказа се, че тимът от София е нарушил няколко точки от регламента и могат да изгубят срещата, а с това и да правят отстъпка второто място на варненките, в случай че те подадат контестация. Треньорът на варненския отбор Николай Янчев обаче отхвърли да го направи с аргумента, че нещата би трябвало да се вземат решение спортно-технически на терена, а не по документи и по този начин ТУ-Варна остана на третото място.

" Доволен съм доста от студентите. Те се явиха на това съревнование след единствено 6 тренировки, без даже да бяха чували за хокей преди този момент като се изключи три от девойките и едно момче. Мъжете ме изненадаха доста, откакто съумяха да отбележат цели 11 гола, а дамите играха доста почтено против всички и даже записаха класическа победа против Тракийски университет с 3:0 - нещо, което е повече от чудесно за дебютанти. Надявам се следващата година да се представим по-добре, защото множеството от студентите са 1-2 курс. Обмисляме вид да се включат и в държавното състезание за мъже и дами през март следващата година ", съобщи Янчев след шампионата. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР