Отборите на Специя и Удинезе завършиха наравно 1:1 на Алберто

...
Отборите на Специя и Удинезе завършиха наравно 1:1 на Алберто
Коментари Харесай

Специя стигна до реми с Удинезе без помощта на Христов

Отборите на Специя и Удинезе приключиха наедно 1:1 на „ Алберто Пико “ в дуел от междинния 14-и кръг на Серия А. Така домакините удължиха поредицата си от турнирни срещи без триумф на седем, до момента в който за гостите това е пето реми в последните им шест мача в шампионата, в които нямат нито една победа. За „ орлетата “ запаса през целия дуел остана българският национал Петко Христов.

Фриуланите взеха решение, че са повели в резултата в 20-ата минута с гол на Айзък Съксес, само че в последна сметка ВАР го анулира заради засада. Вместо това Специя взе задатък в 33-тата минута, когато Итън Ампаду центрира към Аркадиуш Реца, който се разписа с прекрасен шут. В 42-рата минута по-късно Ампаду можеше да удвои преднината, само че гредата спря неговия удар. От това се въпзползваха гостите, които единствено минута по-късно изравниха посредством Санди Ловрич, възползвал се от асистенцията на Съксес. През втората част обаче нито един от двата отбора не насочи прецизен изстрел и по този начин равенството се резервира.

Така Удинезе се придвижи до седмата позиция в класирането с актив от 24 точки, изпреварвайки Интер по голова разлика. Специя също се изкачи с едно място до 16-ото със своите 10 извоювани пункта.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, онлайн, в ефира на MAX Sport 3.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР