Отборите на Норвегия и Швеция направиха зрелищно равенство 3:3 в

...
Отборите на Норвегия и Швеция направиха зрелищно равенство 3:3 в
Коментари Харесай

Норвегия и Швеция си поделиха точките след късна скандинавска драма

Отборите на Норвегия и Швеция направиха зрелищно тъждество 3:3 в Осло в евроквалификационен мач, в който не липсваше и известна доза драма. Домакините водеха с два гола до 70-ата минута с помощта на някогашния нападател на Литекс Бьорн Йонсен (41’) и звездата им Джошуа Кинг (59’), само че шведите съумяха да извърнат развоя на мача посредством Виктор Клаесон (70’), Хавард Нордтвайт (86’ - автогол) и Робин Куаисон (90+1’). В последните секунди на дуела обаче Ола Камара въпреки всичко донесе една точка на досегашния ни противник в Лигата на нациите.

В 41-ата минута Йонсен добута топката във вратата след шут на Кинг, а в 59-ата точно нападателят на Борнемут се възползва от центриране на Маркъс Хенриксен, с цел да запише името си измежду голмайсторите. Обратът за гостите стартира в 70-ата минута, когато получиха правото да изпълнят дузпа за фаул на Кристофър Айер против Клаесон. Последвалият удар на Андреас Гранквист беше отразен от Рюне Ярстейн, само че тъкмо Клаесон притича до отскочилата топка и направи сполучлива добавка.
85th - Norway 2-1 Sweden
86th - Norway 2-2 Sweden
91st - Norway 2-3 Sweden
96th - Norway 3-3 Sweden

What a finish. pic.twitter.com/1Tl5wr3DIy
— Footy Accumulators (@FootyAccums) March 26, 2019 Липсата на шанс за норвежците продължи и в 86-ата минута, когато Нордтвайт протегна крайник при удар на Куаисон, при което топката въпреки всичко влетя в мрежата на отбора му за повторно в срещата. Натискът на “тре кронур” продължи и в първата минута от добавеното време виновникът за предния гол Куаисон засече центриране на Клаесон, който също изигра отличен мач. Драмата беше цялостна в последните секунди на мача, когато домакините додрапаха до точката посредством гол на Камара, пристигнал след осъществяване на корнер.

ЕВРО 2020 2 кръг, вторник 26 март  Норвегия 3:3краен резулат  Швеция
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР