Отборите на Кристъл Палас и Брентфорд разделиха по една точка,

...
Отборите на Кристъл Палас и Брентфорд разделиха по една точка,
Коментари Харесай

Кристъл Палас и Брентфорд не успяха да се победят на Селхърст Парк

Отборите на Кристъл Палас и Брентфорд разделиха по една точка, откакто приключиха при резултат 1:1 в мач от петия кръг на Висшата лига. За домакините бе прецизен Уилфред Заха в 59-та минута, а Йоан Уиса върна равенството за " пчеличките " в 88-та минута.

Брентфорд стартира мощно първото полувреме, като в 4-та минута и 5-та минута те сътвориха рискове пред вратата на Кристъл Палас. Тези обстановки не бяха чисти благоприятни условия за попадения, само че бяха добър знак за гостите.

Двубоят вървеше доста равностойно, до 16-та минута, когато пристигна най-хубавото състояние в мача и то бе пред Eберечи Езе от Кристъл Палас. Той изпрати доста снаряд към вратата на Давид Рая, топката прелетя рисково покрай гредата.

До края на първото полувреме лондонския клуб продължи да основава забавни неща в атакуващ проект, като удари на Заха бяха блокирани от бранители на гостите и в 34-та минута и в 43-та минута.Котдивоарецът даже се оказа на земята при една от положителните офанзиви на Палас, и макар претенциите на отбора, съдията даже не се замисли за дузпа.

Второто полувреме на мача продължи наклонността - Кристъл Палас да води темпото на играта. Усилията на играчите на Патрик Виейра дадоха резултат в 59-та минута, когато Заха получи пас от Дукуре и бързо насочи топката към вратата от ръба на наказателното поле. Ударът му попадна в горния десен ъгъл, като не остави никакви шансове на вратаря - 1:0.

Бен Ми имаше отлична опция да върне гола за Брентфорд, само че изпрати топката настрана от вратата, откакто това бе най-чистата опция за " пчеличките " през второто полувреме, пристигнала в 79-та минута. 

В 88-та минута, след високо подаване от Витали Жанелт, Йоан Уиса насочи топката с глава - право във вратата на Гуаита. Радостта за гостите се забави, защото реферът прегледа обстановката, след консултация с ВАР за евентуална засада. Положението бе чисто и голът зачетен - 1:1.

FULL-TIME Crystal Palace 1-1 Brentford

Yoane Wissa’s leveller cancels out Wilfried Zaha’s sumptuous strike and the points are shared
— Premier League (@premierleague)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР