Отборите на Камерун и Сърбия направиха равенство 3:3 в среща

...
Отборите на Камерун и Сърбия направиха равенство 3:3 в среща
Коментари Харесай

Катар 2022: Камерун и Сърбия завършиха с оспорвано и зрелищно равенство

Отборите на Камерун и Сърбия направиха тъждество 3:3 в среща от втория кръг в група G на Световното състезание по футбол в Катар. Двата състава събраха единствено по една точка, надлежно на трето и четвърто място във краткотрайното класиране, съобщи Българска телеграфна агенция. На първите две места в групата са съставите на Бразилия и Швейцария, които имат по 3 точки преди мача между тях по-късно през днешния ден.

В последните дуели от група G на 2 декември отборът на Камерун ще излезе против бразилците, а Сърбия ще играе против Швейцария.

Камерун първи поведе в дуела посредством Жан-Шарл Кастелето, Сърбия обърна до 3:1 в своя изгода с попадения на Страхиня Павлович и Сергей Милинкович-Савич в края на първото полувреме и на Александър Митрович при започване на втората част. Камерунците обаче стигнаха до точката с два гола, дело на Винсент Абубакар и Ерик-Максим Чупо-Мотинг.

Камерун игра без титулярния вратар на националния тим Андре Онана, който бе изваден изненадващо от групата и на негово място в стартовия състав бе Девис Епаси, а за сърбите на аварийна пейка остана нападателят Душан Влахович.

Сръбският отбор бе по-активен в началните минути и в 11-ата Александър Митрович можеше да открие резултата. Нападателят удари греда откакто получи добър пас и стреля, само че право в левия непряк дирек на вратата на съперника. Малко по-късно и Филип Костич стреля над вратата на Камерун. Митрович пропиля нов късмет за Сърбия в 17-ата минута, а стражът Ваня Милинкович-Савич трябваше да се намесва уверено две минути по-късно след удар на Пиер Кунде при рискова офанзива за камерунците.

Пропуските на сръбските футболисти бяха осъдени от Жан-Шарл Кастелето В 29-ата минута. След осъществяване на ъглов удар, Николас Нкулу отклони топката към Кастелето, който бе прецизен за 1:0 в интерес на Камерун.

Вратарят на Сърбия Ваня Милинкович-Савич предотврати втори гол за съперника в 44-ата минута, отразявайки удар на Кунде. В добавеното време на първата част обаче сърбите реализираха цялостен поврат с две попадения за две минути. Страхиня Павлович получи подаване от Душан Тадич и с глава осъществя за 1:1 в първата минута на продължението. Две по-късно Сергей Милинкович-Савич прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Камерун за 2:1 след асистенция на Андрия Живкович. До края на първото полувреме Митрович можеше да усили задатъка на Сърбия, само че отбраната на Камерун се оправи.

Воденият от селекционера Драган Стойкович отбор стигна до два гола преднина в 53-ата минута. Андрия Живкович откри чудесно Александър Митрович, който се разписа в опразнената мрежа за 3:1.

Футболистите на Камерун не се предадоха и с два гола в границите на три минути стигнаха до равенството. Влезлият като запаса Винсент Абубакар преодоля Ваня Милинкович-Савич за 2:3 след независима акция в 63-ата минута. Ситуацията бе преразглеждана със системата за видеоарбитраж-ВАР за възможна засада, само че голът бе зачетен.

Три минути по-късно, в 66-ата Абубакар подаде към Ерик-Максим Чупо-Мотинг, който прати топката във вратата на Сърбия за 3:3.

Стражът на Камерун Девис Епаси отрази мощен удар на Митрович в 76-ата минута, а и останалите опити на сърбите още веднъж да излязат напред в резултата бяха несполучливи.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР