Отборите на Борусия (Дортмунд) и Волфсбург си осигуриха участие в

...
Отборите на Борусия (Дортмунд) и Волфсбург си осигуриха участие в
Коментари Харесай

Борусия (Д) и Волфсбург си осигуриха място в Шампионската лига

Отборите на Борусия (Дортмунд) и Волфсбург си осигуриха присъединяване в Шампионската лига през идващия сезон, откакто кръг преди края на сезона в Бундеслигата няма по какъв начин да бъдат изместени от топ 4 в класирането.

Двата отбора се възползваха от неверната стъпка на най-близкия си преследвач Айнтрахт (Франкфурт), който загуби гостуването си на последния Шалке с 3:4 в събота. Борусия победи Майнц с 3:1 като посетител, а Волфсбург направи тъждество 2:2 при визитата си на Република България Лайпциг. 

По този метод двата тима към този момент имат по 61 точки, четири повече от петия в подреждането Айнтрахт, и ще попаднат непосредствено в груповата фаза на най-престижния европейски клубен шампионат. Другите два участника от Германия в Шампионската лига през идващия сезон ще бъдат първенецът Байерн и вторият Република България Лайпциг.

В последния кръг на Бундеслигата на 22 май от 16:30 часа българско време Арминия (32 точки), Вердер (31) и Кьолн (30) би трябвало да разрешат борбата за оцеляване, като един от трите отбора ще изпадне непосредствено, различен ще остане на позиция за бараж за оцеляване против третия от Втора Бундеслига, а третият ще си обезпечи оставане в елита. 

Арминия гостува на Щутгарт, Кьолн приема към този момент изпадналия Шалке, а Вердер в хазаин на Борусия (Мьонхенгладбах).
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР