Отборът от Формула 1 Форс Индия затяга дисциплината в редиците

...
Отборът от Формула 1 Форс Индия затяга дисциплината в редиците
Коментари Харесай

"Форс Индия" въвежда заповеди от бокса след поредицата удари между пилотите си

Отборът от Формула 1 " Форс Индия " стяга дисциплината в редиците си преди надпреварата за Голямата премия на Италия. Тимът ще употребява заповеди от бокса отсега нататък през сезона, откакто няколко пъти водачите Серхио Перес и Естебан Окон караха рисково и се сблъскаха в редица надпревари.

Чашата на търпението на оперативния шеф Отмар Шафнауер преля след конкуренцията на " Спа " предишния уикенд. Още в първата обиколка Окон изтласка по-опитния си съотборник в стената, само че без да се стигне до съществени последици. Перес си върна в края на надпреварата, когато " затвори вратата " пред французина. Резултатът беше спукана задна гума за мексиканеца и счупено предно крило за Окон.

В четвъртък на обичайна конференция на ФИА преди старта на " Монца " Окон и Перес се появиха дружно пред медиите. Те привлякоха напълно вниманието към себе си, като водачът в международния шампионат Себастиан Фетел отговори на по-малко въпроси.

Окон и Перес увериха, че ще заровят томахавката и към този момент ще карат главно за ползите на тима си.

" Напоследък се състезавахме малко рисковано, стигна се до няколко случая сред нас и е време да си вземем записка. Тази заран имахме диалог - единствено ние двамата, и изяснихме нещата. Всеки има мнение по въпроса, само че е значимо да обединим сили и да приключим на четвърто място при конструкторите в края на сезона ", сподели Перес.



Напрежението сред двамата стартира в надпреварата за Голямата премия на Азербайджан, когато Окон закачи съотборника си. След това в Канада Перес отхвърли да пусне французина пред себе си, а в последна сметка двамата изгубиха места по отношение на Себастиан Фетел.

" Не можем да променим предишното, само че можем да бъдем по-отговорни отсега нататък. Време е да работим крепко за тима и да сложим груповите цели над нашите. И двамата преминахме границата на няколко пъти през сезона, само че сред нас няма неприятни усеща. Надявам се да си върнем доверието на нашите шефове и те отново да ни разрешат да се състезаваме между тях ", сподели Окон.

След напрежението в последните седмици от " Форс Индия " заплашиха, че при нов случай водачите ще получат наказване да не вземат участие в някой от идващите стартове.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Формула 1 (98)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР