Отборът ни по класическа борба извади скрит коз за световното

...
Отборът ни по класическа борба извади скрит коз за световното
Коментари Харесай

Арменец ще се бори за България на мондиала

Отборът ни по класическа битка извади прикрит коз за международното в Будапеща (Унгария) от 20 до 28 октомври. В последния миг арменецът Айк Мнацканян (72 кг) получи български паспорт и позволение от Международната федерация (UWW) да се състава за България. Още преди десетина дни старши треньорът Армен Назарян изрази вяра геният да взе участие на шампионата, защото е чудесно квалифициран и е любимец за орден. Близо година Мнацканян е у нас и тренира с нашите национали.

В свободния жанр чеченецът Ахмед Магамаев също получи български паспорт, само че няма да пътува за Будапеща, защото прехвърлянето му в UWW не бе регистриран в точния момент поради забавени документи.
В отбора на класиците се връща и международният и европейски първенец за 2013-а Иво Ангелов (60 кг). А призово място ще нападат още Даниел Александров (82), както и Кирил Милов (97), който размени в категорията петия от олимпиадата Николай Баряков, получил контузия в последния миг. При дамите селекционерът Петър Касабов потегля с 4 състезателки, измежду тях са и европейските шампионки Биляна Дудова (57) и Тайбе Юсеин (62).

При мъжете в свободния жанр на тепиха ще излезе международният вицешампион от 2013-а Владимир Дубов (61). Старши треньорът Валентин Ангелов потегля с още четирима борци, като за отличие ще разчита също на Микяй Наим (57) и Мирослав Киров (74).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР