Отборът на Великобритания стана първият отбор, който си гарантира участие

...
Отборът на Великобритания стана първият отбор, който си гарантира участие
Коментари Харесай

Великобритания си гарантира участие във втората фаза на Юнайтед къп

Отборът на Англия стана първият тим, който си подсигурява присъединяване във втората фаза на тенис шампионата " Юнайтед къп ", който се провежда за пръв път в австралийските градове Сидни, Пърт и Бризбън.

Британците се постановиха с 4:1 победи над отбора на Испания и реализираха втори триумф в група " D ", с което си подсигуряваха и първото място в крайното класиране.

След като в събота островитяните взеха задатък от 2:0 против Испания, в първия мач от неделната стратегия Паола Бадоса даде очаквания на иберийците за поврат след 6:7(6), 7:6(5), 6:1 над Хариет Дарт. Тези очаквания обаче се изпариха бързо, защото в последният мач на сингъл от програмата Даниел Евънс се наложи с 6:3, 1:6, 6:3 над Алберт Рамос-Винолас. В протоколния мач на смесени двойки Хариет Дарт и Джони О`Мара победиха с 3:6, 6:2, 10-5 Джесика Бусас Манейро и Давид Вега Ернандес.

Във втората фаза на шампионата Англия ще играе с спечелилия от група " С ", който ще бъде един всред Съединени американски щати и Германия. По-рано през днешния ден в тази група Германия позволи загуба с 2:3 от Чехия в първия си мач на шампионата. Чехите обаче нямат късмет за първото място след провалянето си с 1:4 от американците на старта. Испания и домакинът Австралия пък ще дефинират втория в група " D ".

В група " В " Полша направи мощен старт на шампионата след триумф с 4:1 над Казахстан. След първия ден двата тима си бяха разменили по един триумф, само че Полша съумя да вземе задатък, откакто Хуберт Хуркач победи със 7:6(8), 4:6, 6:3 Александър Бублик. Победата на поляците бе подпечатана от триумфа на Магда Линете с 6:2, 6:1 над Жибек Кулумбайева, а на смесени двойки Хуркач и лидерката в международната класация при дамите Ига Швьонтек и Хуркач се постановиха с 6:3, 6:4 над Кулумбайева и Григорий Ломакин.

За да се класира за втората фаза на шампионата Полша ще би трябвало да победи Швейцария в последния си мач от конкуренцията.

С безапелационна победа с 5:0 потегли и отборът на Хърватия, който в група " F " се оправи с новобранеца Аржентина. Победи за хърватите в днешния ден реализираха Борна Гойо със 7:6(5), 6:4 над Федерико Кория, Петра Мартич с 6:2, 4:6, 6:1 над Надя Подороска, както и тандемът Гойо - Тара Вюрт с 1:6, 6:4, 10-4 над Подороска и Томас Ечевери.

Първото място в групата ще се реши от директния конфликт в последния кръг сред Хърватия и Франция.
 България победи Белгия и записа първи триумф на
България победи Белгия и записа първи триумф на " Юнайтед Къп "

Александър Лазаров и Изабелла Шиникова се постановиха над Давид Гофен/Елизе Мертенс.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР