Отборът на ЦСКА за девойки до 13-годишна възраст надигра своите

...
Отборът на ЦСКА за девойки до 13-годишна възраст надигра своите
Коментари Харесай

Девойките на ЦСКА победиха Левски с 3:0

Отборът на ЦСКА за девойки до 13-годишна възраст надигра своите съперници от Левски с класическото 3:0 в шампионата на БФС. Мачът се игра през вчерашния ден на стадиона в Требич. Възпитаниците на старши треньора Хестян Янев надиграха изрично своите противници и можеше да запишат и още по-изразителна победа. Головете означиха Биляна Кавалска, Дарина Романова и Виктория Пандалиева. Блестящо се показа и вратарката на тима Далия Коцева. 

Женският футбол в страната печели от ден на ден последователи измежду девойките и дава обещание на клубовете сериозен интерес от страна спонсори и фенове.

Историята на женския футбол датира от 1895 година, когато в Шотландия се организира първият регистриран мач. Въпреки това едвам през 60-те и 70-те години на ХХ век женският футбол стартира да получава самопризнание и поддръжка. Развитието на женските футболни лиги и шампионати по света, като Шампионската лига за дами на УЕФА и Световната купа за дами на ФИФА, спомогна за повишение на известността на този спорт. Въпреки това женският футбол към момента е изправен пред провокации, свързани с приемането на самопризнание и поддръжка. Например в някои страни женският футбол получава малко или никакво финансиране, а женските тимове постоянно се борят за намиране на спонсори.

Постиженията на женски футболни тимове и обособени играчи, като женския народен тим на Съединени американски щати и Меган Рапиноу, на испанския народен тим, също способстваха за повишение на видимостта и признанието на женския футбол. След последното международно състезание в Австралия, гледано от над 2 милиарда фенове и привлякло голям интерес от страна на спонсорите, бъдещето на женския футбол наподобява ярко, с капацитет за по-нататъшен напредък и развиване. Женският футбол има капацитета да въодушевява и овластява бъдещите генерации девойки и дами, като им дава благоприятни условия да вземат участие в спорта и да реализират задачите си.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР