Отборът на ЦСКА София завърши при 0:0 с норвежкия Бодьо/Глимт

...
Отборът на ЦСКА София завърши при 0:0 с норвежкия Бодьо/Глимт
Коментари Харесай

ЦСКА София изпусна Бодьо/Глимт, Рома с нова победа

Отборът на ЦСКА София приключи при 0:0 с норвежкия Бодьо/Глимт във втория си дуел от груповата фаза на шампионата Лига на конференциите. "Червените " завоюваха първа точка в шампионата след загубата с 1:5 от Рома на старта и в заемат третото място в класирането.

В същото време Рома реализира втора поредна победа. Тимът на Жозе Моуриньо надигра с 3:0 като посетител Зоря (Луганск) след голове на Ел Шаарауи (7), Крис Смолинг (66) и Ейбрахам (68). Начело в класирането е Рома с 6 точки, Бодьо/Глимт има 4, ЦСКА София е с 1, а Зоря с 0 точки. В идващия кръг 21 октомври ЦСКА София е хазаин на Зоря, а Бодьо/Глимт приема Рома.

ЦСКА София стартира доста офанзивно и на няколко пъти заплаши вратата на противника в първия четвърт час, залагайки на преса и бързи офанзиви по фланговете. След 20-ата минута гостите започнаха да поглеждат по-уверено към вратата на ЦСКА и пробваха да застрашат Бусато при два корнера. В идващите минути ЦСКА още веднъж натисна, само че удари на Греъм Кери и Юрген Матей не откриха задачата.

Половин час след началото на срещата норвежците пропуснаха най-чистото си състояние след неуверена интервенция на Бусато в битката за центрирана топка, само че всичко се размина без последици. Десет минути по-късно Бодьо/Глимт още веднъж имаше опция да заплаши вратата на ЦСКА София, само че Ерик Ботхайм стреля неопределено.

Втората част стартира по сходство на първата - с напън на ЦСКА, само че "червените " по този начин и не стигаха до прецизен удар. Норвежците пък отвърнаха с опит за извеждащ пас зад тила на защитата на "армейците ", само че Бусато излезе и се намеси в 59-ата минута.

Бодьо/Глимт можеше да поведе в 65-ата минута след пробив на Солбакен, който преодоля Бусато, само че бранителят на ЦСКА Иван Турицов почисти топката пред голлинията. Последваха още мощни минути за противника на ЦСКА, само че без прецизен удар към Бусато.

ЦСКА София подвигна оборотите и пропусна прелестна опция да поведе в 86-ата минута, само че ударът на Кайседо беше избавен. Съперникът обаче можеше да открадне трите точки в последната минута, само че гол на Ерик Ботхайм беше анулиран поради фаул в офанзива.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР