Отборът на ЦСКА-София постигна изключително престижна победа като за финал

...
Отборът на ЦСКА-София постигна изключително престижна победа като за финал
Коментари Харесай

ЦСКА-Сф удари шампиона на Австрия

Отборът на ЦСКА-София реализира извънредно влиятелна победа като за край на подготвителния си лагер в Австрия. " Червените " надиграха с 1:0 локалния доминатор Ред Бул Залцбург. Единственото попадение означи Евандро (34). Бразилецът приключи хубава композиция в средата на първото полувреме. През втората част австрийците можеха да изравнят, откакто получиха право да изпълнят дузпа, само че Смаил Превляк (61) провокира смях измежду феновете с осъществяването си.

Босненският национал шутира от бялата точка високо над вратата, защитавана след почивката от резервата Густаво Бусато.

Наставникът на " алените " Добромир Митов пусна като титуляри Витаутас Черниаускас на вратата, в отбрана Стойчо Атанасов, Пламен Гълъбов, Нуно Томаш и Жеферсон, в халфовата линия Рубен Пинто, Тиаго Родригес и Кристиян Малинов, а по двете крила оперираха Евандро и младият Митко Митков. На върха на офанзивата бе Тони Уот.

Първата заплаха пристигна чак в 21-вата минута, когато австрийците проведоха добра офанзива отдясно, а в последния момент Атанасов почисти топката в корнер от крайници на Ороз. После Митков не съумя да засече топката от чиста позиция. След бърза композиция Рубен Пинто изведе с едно допиране Евандро, който напредна в наказателното поле и технично прониза вратаря Станкович.

В 61-вата минута пък нападател на австрийците бе изведен в наказателното поле, Бусато излезе да съкрати ъгъла и се сблъска с него, а реферът свири дузпа, само че Превляк я профука. След това темпото спадна, а медицинските щабове на противниците на няколко пъти влизаха на терена, с цел да оказват лекарска помощ на играчите. Секунди преди края " алените " можеха да стигнат и до втори гол. При изритана топка от половината им Пинто се оказа самичък против вратаря, само че нямаше сили да насочи прецизен удар. Все отново ЦСКА-Сф се поздрави с влиятелен триумф като за край на подготовката в Австрия. Официалното показване на тима ще бъде на следващия ден против третодивизионния Вихрен Сандански от 19.00 ч. на " Армията " при свободен вход. Това е последната инспекция на отбора преди мача от Лига Европа с Титоград.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР