Отборът на Тотнъм се класира за 1/8-финалите в Шампионската лига,

...
Отборът на Тотнъм се класира за 1/8-финалите в Шампионската лига,
Коментари Харесай

Тотнъм напред след равенство на Камп Ноу

Отборът на Тотнъм се класира за 1/8-финалите в Шампионската лига, откакто приключи 1:1 при гостуването на Барселона на " Камп Ноу " в дуел от група В на Шампионската лига. В другия мач от групата Интер се издъни вкъщи против новобранеца в групата ПСВ и след 1:1 остана трети в крайното класиране и ще продължи присъединяване си в Лига Европа през пролетта.

Барселона поведе с ранен гол на Усман Дембеле в седмата минута. Филипе Коутиньо на два пъти нацели греда, а пет минути преди края Лукас Моура вкара значимото попадение за " шпорите ", което класира отбора му напред.

Барселона излезе с пробен състав, като мегазвездата Лионел Меси бе записан измежду запасите. В същото време Тотнъм пусна с най-хубавото на " Камп Ноу " в търсене на наложителен триумф или най-малко еднакъв.

Двубоят стартира на ниски обороти, като гостите опитваха с постепенни офанзиви да тормозят защитата на Барселона. Така се стигна до седмата минута, когато топката попадна в Усман Дембеле към централния кръг. Френският нападател напредна в полето на Тотнъм и с акуратен удар прати топката под плонжа на вратаря Уго Лорис, с цел да открие резултата.

В 13-ата минута и Филипе Коутиньо опитва точността на изстрела си с удар от границата на наказателното поле, само че топката попадна право в ръцете на Лорис. При този резултат Тотнъм остана без конкуренция и самоуверено потегли напред, само че офанзивите на каталунците бяха по-опасни, а гостите от Лондон прибягваха и до грубости, с цел да стопират нападателите на Барса.

В 29-ата минута Тотнъм стигна до чудесна опция да изравни резултата. Дани Роуз проби отдясно след подаване на Кристиан Ериксен и насочи топката пред вратата, където малко не доближи на Сон да я засече в мрежата. Малко по-късно " шпорите " имаха нова опция, само че лондончани можеха да получат втори гол в самия завършек на полувремето. Фелипе Коутиньо нахлу в наказателното поле и пред погледите на трима бранители на Тотнъм стреля, а топката се отби в страничната греда.

Втората част стартира със сериозна опасност пред вратата на Барселона, откакто Кристиан Ериксен стреля мощно, само че Силесен избави тежкия му удар. В 51-ата минута и Хари Кейн се озова на стрелкова позиция, само че ударът му мина над вратата. Нападателят претендира за нарушаване на Лангле против него, само че такова не беше отсъдено. В заключителните 30 минути на мача в игра влезе и Лионел Меси, който размени Мунир.

В този миг стана ясно, че резултатът в Милано сред Интер и ПСВ е неподходящ за Тотнъм, което принуди " шпорите " да погледнат по-смело към вратата на Барселона. Седем минути преди края на постоянното време шансът още веднъж беше на страната на Тотнъм, откакто удар на Коутиньо още веднъж срещна гредата.

Само минута по-късно Тотнъм стигна до скъпото попадение, което класира отбора за 1/8-финалите в Шампионската лига. Звездата на гостите Хари Кейн нахлу по лявото крило и откри на скорост Лукас Моура, който от близко прониза вратата на Барселона. Малко по-късно Дани Роуз можеше да реши всичко. Левият бранител бе изведен от още веднъж от Хари Кейн самичък против Силесен, само че стреля по разочароващ метод над вратата. В последна сметка пропускът му не се оказа съдбовен и по този начин Тотнъм ще играе и през пролетта в Шампионската лига.

Барселона - Тотнъм 1:1
1:0 - Дембеле 7
1:1 - Моура 85

Барселона: Силесен, Семедо, Вермален, Лангле, Миранда, Артур, Алена, Ракитич, Коутиньо, Дембеле, Мунир.

Тотнъм: Лорис, Уокър-Питърс, Алдервейрелд, Вертонген, Роуз, Уинкс, Сисоко, Ериксен, Деле Али, Сон, Кейн. /sportal.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР