Отборът на Слован Братислава, в който се подвизава Васил Божиков,

...
Отборът на Слован Братислава, в който се подвизава Васил Божиков,
Коментари Харесай

Слован с луд обрат, Божиков с комичен автогол

Отборът на Слован Братислава, в който се подвизава Васил Божиков, победи турския гранд Бешикташ с 4:2 в инфарктен мач от първия кръг в груповата фаза на Лига Европа. Решителните две попадения за словашкия отбор бяха маркирани надлежно в 3-та и 4-та минута на добавеното време на срещата. Любопитното бе, че Божиков бе и с капитанската лента в този дуел.

Срещата стартира във вихрено движение още в своето начало. Още в 14-та минута таранът Андраш Шпорар даде задатък на своя отбор. Преднината на домакините обаче беше заличена много бързо.

Първо в 29-та минута някогашният състезател на Рома и Интер Адем Ляич трансформира отсъдена дузпа за Бешикташ в гол. В добавеното време на първата част пристигна и противен миг за българина Божиков. След центриране отляво българският централен защитник не се ореинтира добре и от към 10-на метра разстреля личния си вратар, с цел да даде задатък на гостите.

Най-доброто обаче занапред престоеше. В началото на втората част Шпорар беше на точното място, с цел да направи резултата 2:2. Резултатът се резервира до доста късно в дуела, когато публиката в Братислава щеше да види шоу.

В 3-та минута на добавеното време Марин Любичич заби привидно победното попадение за своя тим. Няма и мунута по-късно обаче домакините се оказа, че ще имат още един мотив за наслада. Любичич изведе Моха, който заби последния гвоздей в ковчега на Бешикташ за крайното 4:2.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР