Отборът на Славия отново нокаутира Левски с 2:1. Този път

...
Отборът на Славия отново нокаутира Левски с 2:1. Този път
Коментари Харесай

Славия съсипа Левски на Герена

Отборът на Славия още веднъж нокаутира Левски с 2:1. Този път “белите ” го сториха на стадион “Георги Аспарухов ”, като оставиха 26-кратните първенци без победа в седми следващ мач от efbet Лига, написа sportal.bg.

Ивелин Попов, който се завърна след контузия, бе прецизен с глава в 20-ата минута. Той пропусна дузпа в 55-ата минута, откакто Вуцов парира неговия изстрел. Емил Виячки изравни в 77-ата минута, а 90-ата минута Ерол Дост матира домакините. Още в третата минута попадение на Ахмед Ахмедов бе анулирано заради засада след намесата на ВАР.

Това е четвърта победа с 2:1 на Славия против Левски на " Герена " от март 2020 година, като в този интервал от пет мача " сините " имат единствено една победа пред своя аудитория против най-стария столичен клуб, който несъмнено се трансформира в черната котка на домакините.

Много грозни подиуми имаше след мача, като в гостуващия бранш стана всеобщ пердах сред почитатели на двата отбора, откакто ултраси на домакините нахлуха в него, предизвикани мощно от щастливите последователи на гостите, които преди този момент влязоха в междинния бранш да нервират публиката за изгубилия отбор.

Преди дуелът притежателят на " сините " Наско Сираков награди легендата на клуба и българския футбол Добромир Жечев, единственият роден участник на четири международни шампионати, по случай 80-ия му рожден ден.

В състава на Левски имаше една смяна по отношение на последния дуел със Спартак (Варна), завършил 2:2. Опитният Ивелин Попов заема мястото на 17-годишния Борислав Рупанов на върха на офанзивата.

Мъри заложи още веднъж на Пламен Андреев под рамката, а Жереми Петрис, Сонко Сундберг, Хосе Кордоба и Цунами бяха в отбрана. Филип Кръстев и Андриан Краев бяха опорни халфове, до момента в който Георги Миланов, Роналдо и Уелтон действаха зад Ивелин Попов.

Двубоят започва на високи обороти, като след 150 секунди топката спря в мрежата на Андреев. Ахмедов бе изведен зад отбрана от Галин Иванов след хубава офанзива с Тасевски и вкара, само че след намесата на ВАР основният рефер Георги Кабаков анулира попадението за наслада на към 7000 по трибуните.

Гостите продължиха да основават рискови контраатаки, до момента в който домакините отвърнаха с рисков удар с глава, който Вуцов изби в ъглов удар. След него " белите " потеглиха бързо към вратата на Андреев, но Уелтон спечели единоборство с Тасев преди крилото на гостите да излезе самичък против вратаря. Скамейката на Славия скочи, защото имаше основателни искания за избутване на бразилеца в гърба на Тасев, само че такова не бе отсъдено от Кабаков. 

Хубава офанзива на Левски отляво донесе преимущество на " сините " в 20-ата минута. Цунами бе изведен от Уелтон и центрира чудесно от аутлинията, а Попов с глава от няколко метра матира Вуцов за 1:0. Опитният състезател, който пропусна последните три мача, бе последният футболист на домакините разписвал се на " Герена " при 1:1 с Локомотив (Пловдив). Той посвети попадението на своите родители, които през днешния ден дружно честват рождени дни.

Голът даде подтик в играта на домакините, които до края на първата част оправиха няколко далечни удари, само че нито един от тях не попадна в рамката на вратата и Вуцов не трябваше да се намесва.

Чак в последните секунди трябваше да парира удар на Миланов от фал, който бе от границата на наказателното поле.

Втората част стартира с факли и димки от двете агитки на домакините в Сектор " Б " и Сектор " А ". Славия потегли по-смело напред, с цел да гони равнене, само че Иванов стреля неприятно от добра позиция. 

В 55-ата минута " сините " пък получиха дузпа за игра с ръка на капитана на гостите след удар на Уелтон. Зад топката застана Ивелин Попов, който стреля в долния десен ъгъл на Вуцов, само че националният вратар с отличен инстикт плонжира и мазета топката.

Кристиан Добрев, Мартин Сораков и Иван Минчев влязоха за гостите, а при промяната си Тасевски бе изпратен с овации и огромен транспарант: " Благодарим ти Дарко, вечно един от нас! "

Роналдо пропусна да удвои преди промяната на Попов и Миланов с Марин Петков и Абдулахи Шеху. Отново Роналдо имаше отличен късмет, само че стреля на сантиметри от лявата греда на Вуцов.

В 77-ата минута Емил Виячки шокира " Герена ", откакто с удар от въздух матира Андреев. Централният защитник бе оставен непокрит при центриране на корнер, Шеху не се ориентира добре и с глава продаде на своя съперник, който вкара за 1:1 с първия прецизен удар на гостите.

По-късно бразилецът се контузи и напусна терена, а в 90-ата минута влезлият запаса Дост матира Андреев и Левски. Той получи чудесно подаване с пета от Иванов, като Краев и Шеху бяха оставили някогашният състезател на Лудогорец самичък и той с компактен удар по земята унищожи Левски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР