Отборът на САЩ поведе с 3-1 на Европа след първата

...
Отборът на САЩ поведе с 3-1 на Европа след първата
Коментари Харесай

САЩ поведе с 3-1 на Райдър Къп

Отборът на Съединени американски щати поведе с 3-1 на Европа след първата сесия на отборното състезание Райдър Къп, което стартира през днешния ден в Уислинг Стрейтс, Уисконсин. Традиционният дуел, който на всеки две годни изправя един против друга най-хубавите американски голфъри против европейските им сътрудници, стартира с четири мача във формат форсъмс, в който двама голфъри от един тим играят с една топка и редуват ударите си.

В първия мач опитният испанец Серхио Гарсия и неговият съотечественик и номер 1 в света Джон Рам демонстрираха извънредно солидна игра, с цел да надвия Джъстин Томас и Джордан Спийт, водейки с три точки преди последната дупка (3 и 1). По този метод Гарсия изравни върха на именития Ник Фалдо за най-вече извоювани мачове в Райдър Къп - 23. Испанецът държи еднолично върха за най-вече извоювани точки в шампионата. След тях Колин Морикава и Дъстин Джонсън демонстрираха класа, с цел да победят Пол Кейси и Виктор Ховланд с 3 и 2. В третия мач Брукс Кепка и Даниъл Бъргър се оправиха с ветерана Лий Уестууд и Мат Фицпатрик с 2 и 1, а за край американците Патрик Кантлей и Зандер Шофеле разрушиха считаната за доста мощна двойка на Европа Рори Макилрой и Иън Поултър с 5 и 3.

По този метод отборът на Стивън Стрикър си обезпечи удобна преднина преди втората сесия през днешния ден, в която ще се изиграят четири мача във формат форболс, в който всеки от двамата голфъри в тима играе със лична топка и най-после се взима по-добрия резултат.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР