Отборът на Сакраменто Кингс, който участва в плейофите на Националната

...
Отборът на Сакраменто Кингс, който участва в плейофите на Националната
Коментари Харесай

Фокс и Сабонис изведоха Сакраменто до втори успех над шампиона Голдън Стейт

Отборът на Сакраменто Кингс, който взе участие в плейофите на Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада за пръв от 2006 година насам, поведе а 2:0 триумфа в серията против първенеца Голдън Стейт Уориърс.

В зала " Голдън Уан Сентър " домакините от Сакраменто се постановиха със 114:106 и се нуждаят от сами още две победи в оставащите пет мача, с цел да отстраняват противника си.

С най-голяма заслуга за втората поредна победа на " кралете " бяха техните звезди Де`Аарън Фокс и Домантас Сабонис, които вкараха по 24 точки. Още 18 от пейката прибави Малик Монк, а с 15 завърши Кевин Хъртър.

Домакините започнаха страхливо мача и позволиха закъснение от шест точки в края на първата четвърт, само че съумяха да се поправят във втората, която завоюваха с 41:29. В третата четвърт разликата доближи 14 точки в интерес на Сакраменто и въпреки Голдън Стейт да съумя да изравни за миг в средата на последната част, гостите нямаха сили за поврат.

Стеф Къри бе най-резултатен за Уориърс с 28 точки, само че и това не оказа помощ на отбора да избегне закъснение от 0:2 в плейофна серия за пръв път от 15 години.

Андрю Уигинс добави още 22 точки за " войните ", а с 21 остана Клей Томпсън.

Мач номер 3 от серията е в нощта на четвъртък против петък, като хазаин е Голдън Стейт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР