Отборът на РБ Лайпциг записа нов изразителен успех над Майнц

...
Отборът на РБ Лайпциг записа нов изразителен успех над Майнц
Коментари Харесай

Лайпциг опука Майнц, Тимо Вернер с хеттрик

Отборът на Република България Лайпциг записа нов експресивен триумф над Майнц 05. След разгрома с 8:0 в първия мач сред двата отбора през сезона, през днешния ден възпитаниците на Юлиан Нагелсман се задоволиха с надалеч „ по-скромното” 5:0 на „ Опел Арена”.

И в двете срещи с хеттрик се отличи звездата на гостите Тимо Вернер.

Отборът на Република България Лайпциг нито за момент не остави подозрение в превъзходството си и напълно закономерно записа експресивен триумф, а в това време домакините от Майнц разочароваха с представянето си и най-много с играта си.

С триумфа Лайпциг се завърне в топ 3 на Бундеслигата, до момента в който за Майнц по всичко наподобява битката за оцеляване няма да бъде по никакъв начин лека.

СНИМКИ ОТ МАЧА ТУК!

Мачът стартира чудесно за гостите, които имаха потребност от единствено 11 минути, с цел да открият резултата. Тимо Вернер съумя да изведе своя отбор наред в резултата, откакто преодоля стража на домакините с удар по диагонала от към осем метра. Голмайсторът на Лайпциг получи доста прекрасен пас отдясно и с обмислен изстрел, изненада стража на Майнц 05.

Така Вернер прекъсна головата суша, която го преследваше в мачовете преди да бъде прекъсната Бундеслигата поради пандемията от ковид. Това бе 22 гол за стрелеца на Република България Лайпциг.

Само 10 минути по-късно футболистите на Лайпциг осъществиха още веднъж и усилиха преднината си. Забицер получи отдясно и безусловно постави топката на главата на Поулсен, който бе оставен безусловно непокрит и за него не представляваше никаква компликация да я насочи в рамката на вратата. Въпреки че вратарят на Маинц 05 съумя да играе с коженото кълбо, той не съумя да предотврати второ попадение в мрежата си.

Веднага след втория гол, Тимо Вернер имаше отличен късмет да направи преднината на своя отбор класическа, само че този път Мюлер работи с престиж и избави.

В 33-ата минута Лайпциг пропиля нова стопроцентова опция. Този път Забицер даде топката на Поулсен, който от няколко метра не съумя да стреля тъкмо във вратата и прати топката в навън.

Три по-късно обаче Забицер ознаменува отличната си игра с попадение. След като бранителите на Майнц съумяха да отразят два удара към вратата си, този път Забицер получи на точката на дузпата и с техничен изстрел я прати в горния ляв ъгъл на врата за 3:0.

След почивката нищо в държанието на двата тима не се промени значително. Футболистите на Лайпциг бяха тези, които продължиха да атакуват, до момента в който домакините най-вече се защитаваха.

Три минути след подновяването на играта, гостите направиха нова образцова офанзива, която бе приключена с гол от Вернер, за който това бе второ попадение в срещата.

МАЙНЦ 05 – Република България ЛАЙПЦИГ 0:5

0:1 Тимо Вернер 11'

0:2 Юсуф Поулсен 22'

0:3 Марсел Забицер 37'

0:4 Тимо Вернер 48'

0:5 Тимо Вернер 75'

Майнц 05: Мюлер, Брума, Баку, Жуст, Аарон, Кунде, Ниакате, Фернандес, Онисиво Боетиус, Куайсон

Република България Лайпциг: Гулачи, Клостерман, Упамекано, Лаймер, Халстенберг,, Кампъл, Забицер, Олмо, Нкунку, Вернер, Поулсен
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР