Отборът на Олимпик Марсилия отпадна в третия квалификационен кръг на

...
Отборът на Олимпик Марсилия отпадна в третия квалификационен кръг на
Коментари Харесай

Панатинайкос изхвърли Марсилия от Шампионската лига след късен гол и дузпи

Отборът на Олимпик Марсилия отпадна в третия квалификационен кръг на Шампионската лига, откакто загуби от Панатинайкос с 3:5 след осъществяване на дузпи на " Стад Велодром " в южния френски град.


Марсилия бе извънредно покрай класиране за плейофите в конкуренцията, откакто два гола на централния нападател Пиер-Емерик Обамеянг през първата част дадоха преимущество от 2:1 за френския отбор в общия резултат. Гръцкият гранд обаче стигна до скъп гол в десетата минута на добавеното време на втората част посредством Фотис Йоанидис. Това вкара мача в продължения, където не паднаха повече попадения и се стигна до дузпи, при които Матео Гендузи сбърка още на старта за Марсилия, до момента в който играчите на Панатинайкос бяха безгрешни и стигнаха до крайното 5:3.

За място в груповата фаза Панатинайкос ще спори с португалския Брага, който в профил Бачка Топола (Сърбия) с общ резултат 7:1.

Турският гранд Галатасарай нямаше проблем да се класира за плейофите, откакто записа втора поредна победа над словенския Олимпия Любляна. У дома Галатасарай завоюва с 1:0 с гол на новия нападател Мауро Икарди и в профил противника си с общ резултат 4:0. В плейофите Галатасарай ще играе с норвежкия Молде, който постави завършек на приказката на Клаксвик от Фарьорските острови след 2:0 на реванша в Норвегия и победа с 3:2 в общия резултат.


За плейофите се класираха още Раков Честохова (Полша), Макаби Хайфа, Копенхаген, Рейнджърс и ПСВ Айндховен.

Вчера се изигра и първият мач сред Динамо Загреб и АЕК, като гърците завоюваха с 2:1 в Хърватия. Първата среща в Атина трябваше да се състои преди седмица, само че бе отсрочена, откакто почитатели на Динамо намушкаха до гибел 29-годишен последовател на АЕК. Реваншът в Гърция ще се играе в събота, 19 август. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР