Отборът на Олимпиакос затвори първото завъртане в гръцкия шампионат с

...
Отборът на Олимпиакос затвори първото завъртане в гръцкия шампионат с
Коментари Харесай

Везенков с основна роля за поредния разгром на Олимпиакос в Гърция

Отборът на Олимпиакос затвори първото завъртане в гръцкия шампионат с безапелационна победа. Александър Везенков и съотборниците му разгромиха АЕК Атина със 108:71 в последния мач от 11-ия кръг на шампионата. Двубоят се организира в “Двореца на мира и другарството ” в Пирея.

Везенков се завърна в титулярната петица на гръцкия гранд за първи път от три мача насам. Възстановеният от травмата в адуктора български национал прекара тъкмо 20 минути на терена, за които се отличи с 15 точки, 1 битка, 4 асистенции и 2 откраднати топки. При стрелбата си българинът бе 6/8 от игра, всичките за две точки, като също по този начин вкара 3 от 4-те си наказателни удара.

Така Олимпиакос продължава да е №1 във краткотрайното класиране с баланс от 11-0. АЕК остава на седмата позиция с актив от 6-5.

Иначе двата отбора направиха хубава първа четвърт, в която интригата към момента не си беше тръгнала от залата. Все отново от втория интервал нататък Везенков и компания взеха нещата напълно в свои ръце и още до почивката дистанцията се усили до цели 22 точки при 60:38. Оттам нататък старши треньорът на Олимпиакос Йоргос Барцокас към този момент можеше да разчита на всевъзможни ротации в своите редици, като всеки един от баскетболистите в групата му получи най-малко 10 минути игрово време.

Айзея Кенън бе най-резултатен за спечелилите с 24 точки. Янулис Ларенцакис добави още 17 точки, Михаил Лунцисд наниза 14, а Костас Слука добави 11.

Акил Мичъл пък бе най-хубав за АЕК Атина с 18 точки и 10 битки.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР