Отборът на Ню Орлиънс Пеликанс избра звездата на Дюк Зайън

...
Отборът на Ню Орлиънс Пеликанс избра звездата на Дюк Зайън
Коментари Харесай

Пеликанс избраха Уилямсън под номер 1 в Драфта

Отборът на Ню Орлиънс Пеликанс избра звездата на Дюк Зайън Уилямсън под номер в Драфта на Националната баскетболна асоциация. Високият 200 см и тежащ 130 кг Уилямсън дойде на формалната гала, облечен в бял костюм и съпроводен от майка си в зала „ Барклейс Сентър “ в Ню Йорк. „ Никога не съм си мислел, че ще бъда в тази позиция “, стартира той.

„ Това нямаше да се случи без помощта на майка ми. Искам просто да й благодаря. Тя подцени своите фантазии, за сметка на моите “, добави разчувстваният първи пик. Уилямсън остави зад себе си на второ място в Драфта Джа Морант от Мъри Стейт, който бе определен от Мемфис Гризлис. Канадецът Ар Джей Барет е трети избор в Драфта и отива при Ню Йорк Никс.

По отношение на първите три пика нямаше изненади, като Уилямсън ще се трансформира в новото лице на Ню Орлиънс Пеликанс след напускането на огромната им звезда Антъни Дейвис в посока Ел Ей Лейкърс. Уилямсън, който ще навърши 19 години на 6 юли, изигра един сезон за Дюк, където имаше приблизително по 22.6 точки, 8.9 битки и 2.1 асистенции в 33 мача. Към тях той добави приблизително по 2.1 обири и 1.8 чадъра на мач. „ Пеликаните “ се снабдиха с състезател, който е непретенциозен, избухлив и има високо IQ както в отбрана, по този начин и в нахлуване. Ню Орлиънс приключи предходната акция с баланс 33-49, като неотдавна се доближи до договорка с Ел Ей Лейкърс за прекосяването на Антъни Дейвис в Калифорния, която включи няколко играчи и бъдещи пикове на „ езерняците “.

Гризлис пък взеха пойнт гарда и плеймейкър Джа Морант, с който ще се опитат да доближат до плейофите в тежката Западна конференция. Морант, динамичен спортист и стабилен стрелец от тройката, изведе своя тим до втория кръг на плейофите в НСАА със междинни индикатори от 24.5 точки и 10.0 асистенции на мач. „ Чувството да сбъднеш фантазията си е незаменимо “, показа Морант. „ Вярвам в себе си и имах правилните хора до себе си, като моето семейство “, добави той. Морант се причислява към Мемфис, който във вторник реализира сделка с Юта Джаз по отношение на прекосяването на пойнт гарда Майк Конли за крилата Джей Краудър и Кайл Корвър, както и 23-тия пик в Драфта и предстоящ първи пик.

Роденият в Торонто Барет пък отива в Ню Йорк. Той бе съотборник на Уилямсън в Дюк. „ Дадох на играта доста в продължение на дълги години и съм подготвен за това предизвикателство “, сподели той. „ Благодарен съм, че съставлявам страната си, тъй като тя ме направи това, което съм. Чудесно е да съм на тази огромна сцена “, добави канадецът. И двамата му родители са посещавали университета „ Сейнт Джон “ в Куинс, Ню Йорк, където майка му е била член от екипа на баскетболния тим, а татко му играч. „ Дядо ми, Бог да го елементарни, бе най-големият почитател на Никс. Той постоянно ми споделяше, че ще играя за Никс. Това означаваше доста за мен “, приключи той.

Руй Хачимура се трансформира в първият японец, селектиран в първия кръг на Драфта, като бе определен под номер 9 от Вашингтон Уизардс. Той ще бъде едвам третият представител на страната на „ Изгряващото слънце “, който ще играе в НБА след Юта Табусе (Финикс Сънс) и Юта Уатанабе (Мемфис Гризлис). „ Това значи доста за мен, моето семейство и цялата страна. Аз съм първият “, показа високият 203 см японец.

Ето и останалите лотарийни пикове:

Де‘Андре Хънтър (Атланта Хоукс)
Дариъс Гарланд (Кливланд Кавалиърс)
Джарет Кълвър (Минесота Тимбъруулвс)
Коби Уайт (Чикаго Булс)
Джаксън Хейс (Ню Орлиънс Пеликанс)
Кам Редиш (Атланта Хоукс)
Камерън Джонсън (Финикс Сънс)
Пи Джей Вашингтон-джуниър (Шарлът Хорнетс)
Тайлър Херо (Маями Хийт)
Ромео Лангфорд (Бостън Селтикс). /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР