Отборът на Мерцедес постигна неочаквана двойна победа в състезанието за

...
Отборът на Мерцедес постигна неочаквана двойна победа в състезанието за
Коментари Харесай

"Ферари" подари двойна победа на "Мерцедес"

Отборът на " Мерцедес " реализира непредвидена двойна победа в надпреварата за Гран при на Русия във Формула 1. " Сребърните стрели " на процедура получиха триумфа безплатно от съперника си " Ферари ", чиито водачи Себастиан Фетел и Шарл Льоклер поведоха колоната на старта, само че в последна сметка първи и втори финишираха Люис Хамилтън и Валтери Ботас.

Всичко за " скудерията " се обърка след първото влизане за промяна на гуми. Най-напред болидът на Фетел получи щета в системата за възобновяване на кинетичната сила (КЕРС) и германецът отпадна от конкуренцията, а на трасето излезе кола за сигурност. По това време отпред бе Хамилтън, следван от Льоклер и Ботас, само че вторият водач на " Ферари " беше извикан за нова промяна на гумите и излезе от бокса на трета позиция.

След рестарта монегаскът направи всичко допустимо да си върне най-малко второто място, само че по този начин и не стигна до комфортна опция да нападна Ботас. Тръгналият от полпозишън Льоклер приключи трети и се качи на подиума в четвърто следващо съревнование след успехите си в Белгия (1.IX.) и Италия (8.IX.) и втората позиция в Сингапур (22.IX.). За Хамилтън пък успеха е първа след Унгария (4.VIII.) и общо девета в 16 старта през 2019 година

Четвърти и пети в Русия се класираха Макс Верстапен и Алекс Албън с " Ред Бул ", като британецът стигна до Топ 5, стартирайки от бокса поради промяна на съставни елементи по мотора на " Хонда ". Шести остана Карлос Сайнц с " Макларън ", а съотборникът му Ландо Норис приключи осми, като сред двамата се вклини Серхио Перес с " Рейсинг Пойнт ". Топ 10 затвориха Кевин Магнусен с " Хаас " и Нико Хюлкенберг с " Рено ".

В генералното класиране за сезона Хамилтън е безапелационен водач при водачите с 322 т. пред Ботас с 249 и Льоклер с 215. При конструкторите " Мерцедес " (571 т.) има още по-убийствен задатък пред " Ферари " (409 т.) и " Ред Бул " (311 т.). Следващото съревнование е за Гран при на Япония на пистата " Сузука " на 13 октомври. До края на шампионата тази година остават общо пет старта.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР