Отборът на Марица Пловдив спечели Купата на България по волейбол

...
Отборът на Марица Пловдив спечели Купата на България по волейбол
Коментари Харесай

Марица Пловдив пречупи ЦСКА за осма Купа на България по волейбол при жените

Отборът на Марица Пловдив завоюва Купата на България по волейбол при дамите. В конфликта за трофея в зала „ Васил Левски “ в Пазарджик възпитаничките на старши треньора Борислав Крачанов надиграха ЦСКА с 3:0 (25:16, 25:20, 25:17) гейма в повтаряне на финала в женското волейболно състезание от предишния сезон.

Отборът на Марица, за който това беше 12-и край в конкуренцията, стартира мощно срещата и отвори ранна преднина от 11:6, която шампионките усилиха в хода на гейма до 20:13 и в следствие затвориха първата част след 25:16.

Вторият гейм се разви по подобен метод и след равностойно начало Марица поведе с 13:6. Възпитаничките на Борислав Крачанов продължиха да бъдат по-ефективният тим в нахлуване и макар съмненията, които имаха в края на частта, съумяха да задържат задатъка си и да завоюват с 25:20.

Третият гейм започва със серия от 6:1 точки в интерес на Марица. Последваха равностойни минути, в които ЦСКА понижи изоставането си до 12:16 в средата на частта, само че в заключителните моменти на гейма шампионките от Пловдив бяха по-концентрирани и стигнаха до крайния триумф след 25:17.

По този метод маричанки опазиха извоюваната Купа на България през предходната година и победиха в шампионата за общо осми път в историята си.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР