Отборът на Марица Пловдив допусна четвърто поражение в груповата фаза

...
Отборът на Марица Пловдив допусна четвърто поражение в груповата фаза
Коментари Харесай

Марица Пловдив загуби от италианския Скандичи в Шампионската лига по волейбол за жени

Отборът на Марица Пловдив позволи четвърто проваляне в груповата фаза на Шампионската лига по волейбол за дами. Воденият от Борислав Крачанов български първенец отстъпи с 0:3 (20:25, 14:25, 16:25) гейма като хазаин на италианския гранд Скандичи в петия си дуел в шампионата.

Така „ жълто-сините “ не престават да заемат третото място в група „ В “ на конкуренцията с 2 точки след 1 победа и 4 загуби. Италианският отбор пък е водач в групата с цялостен актив от 15 точки.

Гостите от Флоренция започнаха по-силно срещата в зала „ Колодрума “ и натрупаха ранна преднина от 8:3. Марица последователно увеличи успеваемостта си в нахлуване и понижи част от изоставането си до 8:11. „ Жълто-сините “ съумяха да се задържат близо в резултата до италианския гранд и се стигна се до 20:18 в интерес на Скандичи. В решителните моменти от гейма обаче отборът на Масимо Барболини сподели по-голяма централизация и затвори първата част след 25:20.

Вторият гейм се разви по подобен метод. Гостите поведоха с 8:2 след серия от положителни сервиси, с които посрещането на Марица не съумя да се оправи. Скандичи продължи да тормози българския първенец с началния си удар и усили задатъка си до 21:10 след серия от 7 безответни точки, с цел да може в последна сметка да завоюва изрично втората част с 25:14.

Марица поведе с 5:3 при започване на третия гейм, само че италианският отбор бързо обърна до 13:10. Стигна се до 16:12 и по-късно тимът от Флоренция не изпусна самодейността, с цел да се поздрави с крайния триумф след 25:16 в третата част.

За победителките Екатерина Антропова бе най-резултатна с 16 точки.

За българския първенец Сиера ДеБел приключи с 11 точки.

В последния си мач Марица приема унгарския Вашаш. Двубоят е на 16 януари (вторник) от 19:00 часа в зала „ Колодрума “ в Пловдив, като при триумф " жълто-сините " ще продължат присъединяване си в шампионата за Купата на ЦЕВ.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР