Отборът на Манчестър Сити ще посрещне новата 2022 година с

...
Отборът на Манчестър Сити ще посрещне новата 2022 година с
Коментари Харесай

Манчестър Сити с осем точки преднина за ЧНГ

Отборът на Манчестър Сити ще посрещне новата 2022 година с цели осем точки преднита в класирането на британското футболно състезание.
Тимът на Хосеп Гуардиола завоюва с 1:0 при гостуването си на Брентфорд в среща от 20-ия кръг на Висшата лига. " Гражданите " събраха 50 точки и се възползваха от домакинската издънка на Челси, който приключи 1:1 против Брайтън в Лондон по-рано довечера. Единственото попадение в мача против Брентфопд означи Фил Фоулдън в 16-ата минута на срещата.

В 12-ата минута Брентфорд провежда рискова контраофанзива след неверна на Сити в центъра. Франк Ониека се озова на стрелкова позиция, само че ударът на нигериеца не затрудни Едерсон. В 15-ата минута Едерсон още веднъж трябваше да се намесва. Ониека получи отляво в наказателното поле и центрира, само че Рубен Диаш опита да почисти. Португалецът обаче насочи топката в очертанията на вратата и единствено положителната интервенция на вратаря избави " жителите " от гол. След осъществяването на корнер се получи безредие, при което Жоао Кансело почисти от голлинията.
Секунди по-късно Сити поведе. Гостите проведоха следващата многоходова офанзива, а Кевин де Бройне със страховит пас изведе Фил Фодън зад защитата и халфът с едно допиране вкара за 0:1. Останаха подозрения за засада, само че ВАР удостовери попадението.

Втората част стартира с отличен късмет за гостите. Де Бройне центрира в наказателното поле, където Фодън изпревари Понтус Янсон и насочи с глава към далечния ъгъл, само че в навън. В 50-ата минута гол на водача във Висшата лига беше анулиран. Габриел Жезус получи отдясно и качи топката на главата на Фодън, който порази задачата, само че беше зад защитата на " пчеличките ".
В 66-ата минута гредата избави Брентфорд. Де Бройне получи пред наказателното поле. Белгиецът имаше задоволително време да обработи топката и насочи изстрел, който срещна дясната греда.

В 87-ата минута Аймерик Лапорт се разписа. Испанският национал се оказа най-съобразителен при центриране от директен свободен удар на Де Бройне и с глава вкара във врата, само че след намесата на ВАР се оказа, че е бил в засада.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР