Отборът на Лудогорец ще срещне нидерландския гранд Аякс, ако се

...
Отборът на Лудогорец ще срещне нидерландския гранд Аякс, ако се
Коментари Харесай

Тежък жребий за Лудогорец и Левски - орлите ще играят с Аякс, а сините с Айнтрахт, ако преодолеят съперниците си в трети кръг на eвротурнирите

 Efbet2023 Horizontal
Отборът на Лудогорец ще срещне нидерландския гранд Аякс, в случай че се класира за плейофите на Лига Европа. Това отреди жребият, който бе изтеглен през днешния ден в Нион.

Българският първенец беше подложен в трета урна и трябваше да срещне тим от първите две. Аякс приключи на трето място в нидерландската Ередивизи през предишния сезон. Грандът е рекордьор по трофеи на Нидерландия с 36. Мачовете от тази фаза на шампионата са на 24 и 31 август, като българският отбор ще бъде хазаин в първата среща и ще гостува в Амстердам на реванша. Победителят ще играе в групите на Лига Европа, а изгубилият - в групите на Лигата на конференциите.

" Орлите " обаче първо би трябвало да се оправят с казахтанския Астана в третия кръг на квафиликациите, като първият дуел сред двата отбора е на следващия ден в Казахстан. Реваншът в Разград е след седмица. Ако отпадне от Астана, Лудогорец въпреки всичко ще има късмет за влизане в групите на Лигата на конференциите през плейоф, като ще срещне латвийския Валмиера или албанския Партизани, като ще бъде хазаин в първия мач.

Отборът на Левски също изтегли допустимо най-лошия чоп за плейофите на Лигата на конференциите. Ако " сините " се оправят с израелския Апоел Беер Шева в третия квалификационен кръг на шампионата, те ще срещнат един от най-силните тимове в конкуренцията Айнтрахт Франкфурт в спор за присъединяване в груповата фаза. В четвъртък Левски гостува на Апоел, а седмица по-късно посреща своя противник в реванша на " Герена ", като при триумф отборът на Николай Костов ще бъде хазаин на Айнтрахт на 24 август, а в последния ден на август ще гостува във Франкфурт. Айнтрахт завоюва Лига Европа през 2022 година, a през предишния сезон приключи на 7-о място в Бундеслигата и игра край за Купата на Германия, изгубен от Република България (Лайпциг). Сред другите разновидности за противник бяха Астън Вила и Фиорентина.

Още спортни вести вижте във видеото:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР