Отборът на Лудогорец привлече нападателя Матиас Тисера, който за последно

...
Отборът на Лудогорец привлече нападателя Матиас Тисера, който за последно
Коментари Харесай

Лудогорец привлече аржентинец

Отборът на Лудогорец притегли нападателя Матиас Тисера, който за последно игра в елитния аржентински Атлетико Платенсе. Договорът е реалност, откакто роденият на 6 септември 1996 година футболист приключи публично връзките си с Платенсе и мина сполучливо медицинските проучвания и фитнес тестванията. Аржентинецът, който ще носи фланелката с №10, ще бъде показан пред медиите на конференция в понеделник (14 февруари) в 13:00 часа на стадион „ Хювефарма Арена “ и ще се включи интензивно в подготвителния развой на тима.

Матиас Тисера е проектонационал на Аржентина. Започва да играе футбол в школата на Нюелс Олд Бойс. През 2017 година Тисера стига до представителния отбор на емблематичния клуб от Росарио, за който има мачове в Първа лига на Аржентина. Впоследствие играе чартърен в Килмес, Индепендиенте (Ривадавия) и Атлетико (Платенсе), който след това го купува от Нюелс Олд Бойс. През предишния сезон Матиас Тисера изиграва 32 мача с Атлетико (Платенсе) в Първа лига на Аржентина, като отбелязва 14 гола. Това го трансформира в един от голмайсторите в елита на шампионата на латиноамериканската страна.

" С идването ми в Лудогорец сбъдвам една моя фантазия да играя в Европа. Впечатлен съм от новия ми клуб, в който има страхотни футболисти “, бе първият коментар на Матиас Тисера.

Визитка:

Това е Матиас Тисера

Роден на 6 септември 1996 година в Рохас, Аржентина

Ръст: 174 см.

Тегло: 70 кг.

Юноша на Нюелс Олд Бойс

Кариера:

2017-21 Нюелс Олд Бойс 5 мача

2017-18 Килмес (под наем) 12 мача 1 гол

2018-19 Индепендиенте (Ривадавиа) (под наем) 18 мача 3 гола

2091-21 Атлетико (Платенсе) (под наем) 21 мача 6 гола

2021-22 Атлетико (Платенсе) 29 мача 14 гола
Общо в аржентинското състезание има 85 мача и 24 гола.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР