Отборът на Локомотив (Пловдив) надигра ЦСКА София с 2:0 на

...
Отборът на Локомотив (Пловдив) надигра ЦСКА София с 2:0 на
Коментари Харесай

Локомотив (Пд) победи ЦСКА София в спор за второто място

Отборът на Локомотив (Пловдив) надигра ЦСКА София с 2:0 на " Лаута " в среща от 30-ия кръг на първа футболна лига и дръпна с три точки на втората позиция пред " алените ", които насочват вниманието си към финала в шампионата за Купата на България против Арда на 19 май. Капитанът Димитър Илиев (76-дузпа, 84) вкара и двата гола за домакините, а " армейците " не насочиха нито един прецизен удар в мача.

Домакините първи сътвориха заплаха пред вратата на съперника в 11-ата минута, когато Кристиан Илич изведе отлично Георги Минчев и последва удар от дребен ъгъл. Вратарят Димитър Евтимов реагира с ослепителен инстикт и отрази удара. Гостите отвърнаха с отдалечен удар на Тибо Вион в 19-ата минута, само че топката мина над вратата.

В 27-ата минута Жорди Кайседо насочи рисков диагонален удар, само че топката мина покрай дясната греда зад Илко Пиргов. Секунди по-късно вратарят на гостите Димитър Евтимов излезе отвън наказателното поле и пресече извеждащ пас на Парвиз Умарбаев към Момчил Цветанов, избивайки топката от краката му в тъч.

Малко след почивката Илич пусна към Минчев и той изпревари Матей, след което шутира, само че Вион мазета пред голлинията. В 54-ата минута Момчил Цветанов получи отляво и опитва остро центриране по земя, паралелно на голлинията. Георги Минчев обаче се размина с топката на два метра пред голлинията и тя излезе отвън рамките на терена.

В 69-ата минута Иван Турицов подсече Момчил Цветанов и домакините получиха директен свободен удар. Парвиз Умарбаев извърши, а Бирсент Карагарен шутира от въздуха. Получи се рикошет, само че Димитър Евтимов не се подлъга и съумя да улови точката. Пет минути по-късно Умарбаев още веднъж центрира от директен свободен удар, а всички се разминаха с топката и Лукас Масоеро се строполи на тревата с искания за дузпа. Последва сигнал от ВАР и основният арбитър Георги Димитров послуша сътрудника си от стаята за видеоповторения Волен Чинков, след което прегледа ситуацията и отсъди 11-метров углавен удар. Капитанът Димитър Илиев застана зад топката и изпрати Димитър Евтимов в противоположния ъгъл, реализирайки за 1:0.

В 84-ата минута Умарбаев още веднъж центрира от фаул, а Кристиан Гомис смъкна топката за Димитър Илиев, който с обмислен удар от близка отдалеченост удвои задатъка на домакините. Голът бе доказан и от ВАР след ревизиране на обстановката поради подозрения за нарушаване в офанзива.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР