Отборът на Левски записа трето поредно равенство в зимните си

...
Отборът на Левски записа трето поредно равенство в зимните си
Коментари Харесай

Млад и амбициран Левски не се даде на словенския гранд Марибор

Отборът на Левски записа трето следващо тъждество в зимните си контроли. " Сините " направиха 2:2 против най-стойностния си противник до този миг - словенците от Марибор. Проверката в Белек предложи много забавни футболни моменти, като българският отбор беше построен от много млад стартов състав.
 Звезди на ЦСКА разузнават Левски
Звезди на ЦСКА разузнават Левски

Хотелът им е наоколо

Селекцията на Станимир Стоилов поведе с гол на Хосе Кордоба, само че до паузата позволи цялостен поврат след попадения на Репас и Иванович. Макар и да инкасираха две греди, столичани бяха по-агресивните в нападателен проект, добирайки се до крайното 2:2 с изстрел в мрежата на резервата Здравко Димитров.
 Снимка 561741
Източник:

Неофициален дебют за вековниците направиха Уелтън и Филип Кръстев, като вторият даже блесна с асистенция.

Първата по-интересна обстановка в инспекцията пристигна след тъкмо 180 секунди футбол. Марин Петков показва отлична скорост по крилото и откакто надбяга своя личен конкурент, падна в наказателното поле на Марибор. Турският арбитър обаче реши, че доводи за отсъждането на дузпа няма.
 Пламен Андреев стана най-младият капитан в историята на Левски
Пламен Андреев стана най-младият капитан в историята на Левски

Вратарят е едвам на 17 години

Силното начало за левскарите продължи с включване по фланга от Цунами. Бразилецът извади прелестно центриране от фланга, което насмалко не бе засечено от дебнещия Билал Бари.
 Снимка 561749
Източник:

Първият прецизен изстрел в контролата бе факт след 31 минути в Белек. Левски получи фаул на границата на наказателното поле, който бе изпълнен от Марин Петков. №88 реши да стреля мощно по земя, в ъгъла на вратаря. Ажбе Юг въпреки всичко внимаваше и се намеси с опитност.

Селекцията на Станимир Стоилов справедливо поведе в резултата с отброяването на 35-ата минута. Марин Петков центрира меко от статично състояние, Хосе Кордоба бе заел оптималната позиция в полето на Марибор и с глава осъществя за 1:0. Това беше и второ негово попадение от началото на зимния предварителен лагер в Турция. Припомняме, че той вкара и дузпа на Гурник (Забже).

Лидерът в словенската лига бързо възвърне паритета. След пет минути, " сините " позволиха да попаднат в клопката на дългите противников разигравания. Всички те отвориха пространство за халфа Ян Репас, който от междинна отдалеченост насочи неспасяем шут в горния ляв ъгъл на капитана Пламен Андреев.

Голямото отчаяние за Левски настъпи в последните секунди на първата част, когато шестият в efbet Лига инкасира цялостен поврат. Огнйен Мурдински напредна мощно през центъра, след което пусна остроумен извеждащ пас зад тила на Цунами. Бразилецът нямаше какво да стори против Марко Алвир, пуснал диагонален пас около Пламен Андреев. Изглеждаше, че Патрик-Габриел Галчев ще успее да пресече топката към Джордже Иванович, само че кълбото мина сред неговите крайници, а по-късно елементарно бе изпратено в мрежата от новото попълнение словенците.

Левски стартира интензивно втората част и в границите на 60 секунди пропусна две голови благоприятни условия. Първата от тях беше на сметката на Цунами. Бразилецът отбрани думите на своя управител Джери Перейра, който го похвали с това, че има бомбен шут. Именно подобен насочи и №6 на " сините " от директен свободен удар в 47-ата. Ажбе Юг с тъга мазета топката, а за жал наоколо нямаше футболист на вековниците, който да сътвори головата добавка. Малко по-късно вратарят на Марибор избави и изстрел на Димитър Костадинов в десния си ъгъл.
 Снимка 561740
Източник:

Макар и с много шанс, Марибор можеше да удвои своя задатък в 56-ата минута. Андриан Краев беше на сантиметри от това да си наниже автогол в 56-ата минута. Опорният халф подложи крайник, с цел да пресече остро подаване, но запрати кълбото прави към своята врата. За благополучие на всички в " синьо ", непредвиденият удар срещна гредата на Николай Михайлов.
 Левски не демонстрира никакъв интерес към роден национал
Левски не демонстрира никакъв интерес към роден национал

" Сините " не са се интересували от Мартин Луков

Станимир Стоилов реши да опитва с включването на Драган Михайлович като централен бранител и това насмалко не даде отрицателен резултат още в 59-ата минута. Швейцарецът остана под топката при центриране към Джордже Иванович, а последният остана самичък против Михайлов. Стражът остана на голлинията си и в последна сметка ударът на крилото срещна страничната греда.
 Снимка 561755
Източник:

Билал Бари разочарова съществено с изявата си в 69-ата минута. Тогава мароканецът получи пас от дълбочина и се озова в непосредствена непосредственост от голлинията на Марибор. Последвалият му изстрел се оказа извънредно неакуратен, с което пропиля добра опция за равнене.
 Снимка 561754
Източник:

Марибор смени съвсем напълно своя състав, а ротациите очевидно отслабиха словенския гранд. А положителното показване на Левски продължи и някак разумно беше да се стигне до 2:2 в 76-ата минута. Появилият се като запаса Уелтън чукна за Филип Кръстев, като от своя страна дебютантът продължи за различен присъединил се от скамейката - Здравко Димитров. В типичния си жанр крилото замахна и отстрани противников защитник, след което изпрати своя изстрел в далечния ъгъл на Ажбе Юг.

До края левскарите се настаниха в наказателното поле на Марибор, само че по този начин и не стигнаха до голово състояние, което да ги подари и с успеха в този дуел.
 Снимка 561750
Източник:

Във вторник на Левски следва нова контрола, този път от 16:00 часа против Генчлербирлиги.
 Изчистени хонорари? Футболистите на Левски са получили единствено по една заплата
Изчистени хонорари? Футболистите на Левски са получили единствено по една заплата

В петък на играчите са преведени месечните хонорари за ноември
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР