Отборът на Левски Лукойл записа трета поредна и общо десета

...
Отборът на Левски Лукойл записа трета поредна и общо десета
Коментари Харесай

Нов дабъл-дабъл на Захариев и нова победа за Левски Лукойл

Отборът на Левски Лукойл записа трета поредна и общо десета победа в Националната Баскетболна Лига. Този път възпитаниците на Константин Папазов се постановиха с над Ямбол в зала " Универсиада " в среща от 13-ия кръг на мъжкия ни баскетболен хайлайф. Домакините изпитваха проблеми с предизвикването на ямболии през първото полувреме, само че по-късно взеха надзор върху събитията на терена.

" Сините " не престават да се намират на втората позиция в класирането с баланс 10-2, отстъпвайки лидерската позиция само на съвсем съвършения Рилски състезател, който е с 11-1. Ямбол инкасира петата си загуба в последните шест мача, като момчетата на Тони Дечев са седми в подреждането с актив от 3-8.

Домакините изпитваха необикновени компликации с ямболии при започване на дуела. Гостите изиграха добра откриваща част и даже съумяха да поведат в резултата след края на първите 10 минути - 20:21. Развитието на срещата в идната четвърт също бе равностойно, въпреки че Левски Лукойл съумя да се измъкне на шест точки преднина при 41:35 и 3 минути до края на полувремето. Ямбол обаче реагира незабавно и не разреши повече кошове в мрежичката си през идващите 180 секунди, с цел да понижи изоставането си до единствено два пункта - 41:39 на огромната отмора.

Столичани въпреки всичко демонстрираха шампионските си упоритости при започване на третата четвърт, когато реализираха серия от 16 поредни точки. Това оказа помощ на отбора на Тити Папазов да си обезпечи 16 точки преднина при 62:46. Ямболии обаче не разрешиха интригата да се изпари преди началото на последния интервал и понижиха изоставането си до 9 точки - 69:60. Много мощно начало на последния интервал - серия от 12:4 от страна на Левски Лукойл, бе задоволителна за крайния триумф на домакините, който пристигна при 86:76.

Капитанът Христо Захариев се регистрира с трети следващ " дабъл-дабъл ". Крилото на " сините " записа 22 точки, 11 битки и 4 асистенции за успеха на отбора си. Тайрън Бразелтън добави 19 точки, Данило Тасич се разписа със 17 пункта, 7 битки, 7 асистенции и 4 отнети топки, Райън Райт добави с 14 точки и 9 битки, а Венцислав Петков приключи с 12 пункта.

За Ямбол Ерик МакГил и Франклин Уилямс означиха по 12 точки, Дарин Иванов осъществя 11 пункта, а Андрей Иванов записа 10 точки и 6 битки.
Снимки: Марин Маринов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР