Отборът на Канада надигра САЩ с 1:0 в полуфинал от

...
Отборът на Канада надигра САЩ с 1:0 в полуфинал от
Коментари Харесай

Футболистките на Швеция и Канада ще спорят за олимпийското злато

Отборът на Канада надигра Съединени американски щати с 1:0 в полуфинал от женския олимпийски футболен шампионат в Токио и се класира за първи край в историята на конкуренцията, където ще срещне сребърните медалистки от Рио де Жанейро от Швеция.

„ Кленовита листа “ сложиха завършек на фантазиите на американките, които бяха посочени за фаворитки за пета олимпийска купа. Единственото попадение в срещата падна в 74-та минута, а негов създател бе Джеси Флеминг от противоречива дузпа. Възпитаничките на Влатко Андоновски бяха по-активни, само че по този начин и не съумяха да пречупят защитата на канадките, които ще спорят за златото след две следващи бронзови оценки през 2012 в Лондон и 2016 в Рио де Жанейро.

Другият полуфинал приключи при същия резултат – Швеция надделя Австралия с 1:0 и доближи втори следващ олимпийски край след загубата от Германия с 1:2 преди пет години.

Точна за скандинавките бе Фридолина Ролфо в самото началото на второто полувреме. Дълбоко в добавеното време на срещата пряк червен картон за прекъсване на рискова офанзива получи австралийката Ели Карпентър.

Мачът за бронзовите медали сред Съединени американски щати и Австралия е на 5 август, а ден по-късно е и разногласието за златото сред Канада и Швеция, които гонят първа олимпийска купа в историята си от дамския футболен шампионат.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР