Отборът на Гранада е големият губещ в тройната битка за

...
Отборът на Гранада е големият губещ в тройната битка за
Коментари Харесай

Гранада е големият губещ в първенството на Испания

Отборът на Гранада е огромният губещ в тройната борба за оцеляване в шампионата на Испания по футбол, откакто в последния, 38-и кръг приключи 0:0 на собствен терен с Еспаньол. По този метод отборът на Гранада остава с 38 точки и бе изпреварен от тимовете на Кадис и Майорка, които си взеха три точки като посетители.

Кадис измъкна с 1:0 триумфа над към този момент изпадналия Алавес, а Майорка прекърши с 2:0 Осасуна в Памплона. По този метод тези двата състава събраха по 39 и изскочиха над чертата.

А Гранада можеше да подпечата оставането си в 72-ата минута, само че Хорхе Молина пропусна дузпа. 40-годишният деец на вратата на Еспаньол – Диего Лопес избави удара му. Само 4 минути по-късно почитателите на домакините от Гранада получиха още един леден душ – Кадис вкара за 1:0 при визитата си на Алавес посредством Антъни Лосано.

Майорка си реши нещата по-раничко – напред Анхел Родригес откри резултата в 47-ата минута, а Клеман Грение удвои седем минути преди края.

Резултати от последния кръг

Елче - Хетафе  3:1

Алавес - Кадис  0:1

Гранада - Еспаньол  0:0

Осасуна - Майорка  0:2

Барселона - Виляреал 0:2

Реал Сосиедад - Атлетико Мадрид  1:2

Севиля - Атлетик Билбао  1:0

На първите 4 честа и с квота за Шампионската лига са Реал Мадрид с 86 т, Барселона със 73, Атлетико Мадрид със 71 и Севиля със 70 т. В Лига Европа ще играят Бетис и Реал Сосиедад и в Лигата на конференциите - Виляреал. Изпадат Гранада, Леванте и Алавес.

По обявата работи: Антони Йорданов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР