Отборът на Франция се завърна сред полуфиналистите на ЕвроБаскет, след

...
Отборът на Франция се завърна сред полуфиналистите на ЕвроБаскет, след
Коментари Харесай

Магическият начин, по който Франция се промъкна до полуфиналите

Отборът на Франция се завърна измежду полуфиналистите на ЕвроБаскет, откакто пропусна да го направи на предходния шампионат на Стария континент през 2017-а. Момчетата на Венсан Коле доближиха за четвърти път в последните пет издания до финалната четворка на конкуренцията, само че този път те го направиха по извънредно трагичен и сложен за поверие метод.
 Франция още веднъж оцеля и разруши сърцата на Франция още веднъж оцеля и разруши сърцата на " Скуадра адзура " в героичен четвъртфинал
“Петлите ” позволиха две загуби още в груповата фаза на шампионата, откакто остъпиха на Германия и Словения. Все отново френският състав продължи към елиминационната фаза като третият най-хубав тим в група “B ” с актив от 3-2, нареждайки се незабавно след словенците и германците, които станаха надлежно първи и втори. 

Невероятният път на Франция към полуфиналите стартира с мъчно реализиран поврат над Турция. Тимът на Ергин Атаман имаше задатък от 77:75 при оставащи 12 секунди от последната четвърт, когато Джеди Осман можеше да узакони успеха на южните ни съседи. Крилото на Кливланд Кавалиърс обаче пропусна и двата си изстрела, като в ответната офанзива французите съумяха да изпратят мача в продължение при 77:77 и в последна сметка да завоюват трилъра с 87:86 в спомагателните пет минути.

Абсолютно същата обстановка се разигра и против Италия през вчерашния ден. “Скуадра адзура ” също водеше със 77:75, когато стрелящият 89% от наказателната линия в шампионата до този миг Симоне Фонтекио също се озова на мястото, откъдето рядко бърка. Новата облага на Юта Джаз обаче също не съумя да осъществя и двата си опита, а “петлите ” се възползваха и посредством страховит пробив на Тома Юртел съумяха още веднъж да изравнят за 77:77 и да спасят кожата си. Гардът на френския отбор продължи отличното си показване и в продължението, извеждайки Франция към полуфиналите.

Утре от 18:15 часа селекцията на Венсан Коле ще се изправи против тима на Полша в първия полуфинал за деня в Берлин.

Снимка: ФИБА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР