Отборът на Фиорентина записа много трудна победа с 2:1 при

...
Отборът на Фиорентина записа много трудна победа с 2:1 при
Коментари Харесай

Късна дузпа зарадва Фиорентина срещу затъналия Сасуоло

Отборът на Фиорентина записа доста сложна победа с 2:1 при семейството си на Сасуоло в първия мач от 17-ия кръг на Серия " А ". Това е първи триумф за “виолетовите ” през тази година, а техният противник не е спечелил нито един от последните си пет турнирни мача, в които има четири загуби.

През първото полувреме гостите бяха по-опасният отбор, само че не съумяха да вземат преднина. Така се стигна до 48-ата минута, когато Рикардо Сапонара се възползва от неточност на противниковия капитан Джан Марко Ферари и откри резултата в интерес на домакините. Сасуоло обаче изравни още в 57-ата минута посредством Доменико Берарди, който беше прецизен от дузпа, отсъдена за игра с ръка на резервата Додо. Малко по-късно оттова желаеха втора дузпа за игра с ръка на Кристиан Куаме, само че след дълго ревизиране с ВАР не последва такава. В последна сметка в добавеното време “виолетовите ” също получиха правото да изпълнят дузпа, откакто съдията видя благодарение на ВАР игра с ръка на Руан Тресолди. Николас Гонсалес беше непогрешим от бялата точка и донесе успеха на своя отбор.

Така Фиорентина се изкачи на деветото място в класирането с актив от 23 точки, до момента в който Сасуоло остана на 16-ата позиция с 16 извоювани пункта.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР